Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm
» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am
» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am
» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am
» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am
» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm
» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am
» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am
» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm
» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am
» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am
» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am
» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am
» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am
» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm
translator
mamdospito
οι πρωτες κινησεις
+3
joan80
Thaumataki
VAMPIRE
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
οι πρωτες κινησεις
Το βρέφος μπορεί ήδη από την γέννηση, να εκτελεί μια ποικιλία κινήσεων με διάφορα μέρη του σώματος. Μπορεί και κινεί τα μάτια του, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια του. Επιπλέον διαθέτει μια σειρά αντανακλαστικών κινήσεων, αυτόματων δηλαδή απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερεθίσματα, πάνω στις οποίες χτίζονται με το πέρασμα των μηνών ολοένα και πιο περίπλοκα σχήματα συμπεριφοράς (σφίγγει τα δάχτυλα γύρω από ένα αντικείμενο, πιπιλίζει την θηλή). Το νεογέννητο μωρό μπορεί και κινεί τα χέρια και τα πόδια του, όχι όμως τον λαιμό και τον κορμό του. Σταδιακά τον πρώτο μήνα μπορεί και ανασηκώνει το πηγούνι του όταν είναι μπρούμυτα (1ος μήνας) και στην συνέχεια το στήθος του (2ο με 3ο μήνα). Τον 4ο μήνα μπορεί και κρατά την ράχη του σχεδόν ίσια, όταν κάποιος το κρατά. Στους έξι μήνες αρχίζει να μπορεί να κάθεται μόνο του και στους 8 μήνες μπορεί και κάθεται μόνο του. Στους 9 μήνες μπορεί να στέκεται όρθιο όταν κάποιος το υποβαστάζει και στην συνέχεια στηριζόμενο σε έπιπλα. Τον 10ο μήνα αρχίζει να μπουσουλά και γύρω στον 11ο με 12ο μήνα, αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματα μόνο του και να περπατά όταν το κρατούν με δύο χέρια.
VAMPIRE- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Germany Gütersloh
Απ: οι πρωτες κινησεις
Μητσαρα λοιπον....
Τωρα που παιζαμε του βαζω 2 παιχνιδακια πανω στο τραπεζακι του σαλονιου και τα σπρωξα πιο μεσα, ωστε να αναγαστει να σηκωθει και να κανει λιγα βηματακια να τα πιασει.
Ετσι κι εκανε..Στην αρχη με κοιτουσε και μου τα εδειχνε, ωστε να του τα δωσω, αλλα εκανα πως δε καταλαβαινα, μεχρι που σηκωθηκε μοναχουλης του. Σηκωθηκε, εκανε 2 πλαγιαστα βηματακια, τα επιασε, σταθηκε κανενα λεπτο και μετα ξαναεκατσε με το ποπουδακι του!
Εγω ομως εμεινα ψυχραιμη. Καλο ή μηπως επρεπε να τον επιβραβευσω καπως;
Τωρα που παιζαμε του βαζω 2 παιχνιδακια πανω στο τραπεζακι του σαλονιου και τα σπρωξα πιο μεσα, ωστε να αναγαστει να σηκωθει και να κανει λιγα βηματακια να τα πιασει.
Ετσι κι εκανε..Στην αρχη με κοιτουσε και μου τα εδειχνε, ωστε να του τα δωσω, αλλα εκανα πως δε καταλαβαινα, μεχρι που σηκωθηκε μοναχουλης του. Σηκωθηκε, εκανε 2 πλαγιαστα βηματακια, τα επιασε, σταθηκε κανενα λεπτο και μετα ξαναεκατσε με το ποπουδακι του!
Εγω ομως εμεινα ψυχραιμη. Καλο ή μηπως επρεπε να τον επιβραβευσω καπως;
Thaumataki- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : New Delhi
καλα εκανες για αρχη.την επομενη φορα που θα το κανει θα τον επιβραβευσεις χωρις να ουρλιαξεις παλι
και θα του κανεις μια αγκαλιτσα!
και θα του κανεις μια αγκαλιτσα!
Ζώδια :
Δήμητρα έχω απορία. Ο δικός μου μπρούμυτα δεν καθεται με ΤΙΠΟΤΑ. Βαζει τις φωνές και μυξοκλαίει. Οποτε δεν γυρίζει και από μπρούμυτα ανάσκελα όπως αρχίζουν να κάνουν σε αυτή την ηλικία. Από την άλλη, θέλει να κάθεται και να στερεώνει τα πόδια του. Το ξέρω ότι δεν κάνει και ότι είναι πολύ μικρός αλλά το έχει βάλει σκοπό της ζωής του. όταν είναι στο ριλάξ, πιάνει ένα παιχνιδάκι που έχει κρίκο και κρεμεται στο κέντρο και αρχίζει και σηκώνει την πλάτη του σαν να κάνει κοιλιακούς. Μαλιστα βάζει τόση δύναμη που αυτό ξεκολλάει από το χρατς που έχει. και μετά ο κύριος ουρλιάζει για να το ξανακολλήσουμε και να συνεχίσει. Είναι φυσιολογικό αυτό; θα με τρελάνει αυτό το παιδί.
joan80- Admin
- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Αθήνα
αφου το μωρο το κανει μονο του τοτε θα το αφηνεις να το κανει.γενικα τους αφηνουμε να κανουν οτι μπορουν απο μονα τους.οταν πχ ενα μωρο 9 μηνων δε μπορει να σταθει ορθιο πιανοντας κατι δε θα το βαλουμε με το ζορι γιατι μονο κακο του κανουμε.αν ομως πιανεται μονο του και σηκωνεται τοτε το αφηνουμε.
αφου δε θελει μπρουμυτα δε πειραζει.εσυ ομως να τον βαζεις 2-3 λεπτα ανα μια ωρα και θα το μαθει.και η δικια μου δε πολυθελει πλεον μπρουμυτα ενω παλια της αρεσε τωρα το εχει παρει στραβα.θελει να γυριζει στο πλαι και να κανει σαν σκουλικι τη μεση της.το κεφαλι της το κανει πισω πισω και σχεδον στον κωλο της ακουμπαει.σαν C αναποδο γινεται
αφου δε θελει μπρουμυτα δε πειραζει.εσυ ομως να τον βαζεις 2-3 λεπτα ανα μια ωρα και θα το μαθει.και η δικια μου δε πολυθελει πλεον μπρουμυτα ενω παλια της αρεσε τωρα το εχει παρει στραβα.θελει να γυριζει στο πλαι και να κανει σαν σκουλικι τη μεση της.το κεφαλι της το κανει πισω πισω και σχεδον στον κωλο της ακουμπαει.σαν C αναποδο γινεται
Ζώδια :
Τι να πω βρε Δήμητρα. Το καθε παιδί κανει μαλλον τα δικά του. Τον βαζω μπρούμυτα μια δυο φορες τη μέρα και μόλις τον γυρίζω αρχίζει τα γκουχ γκουχ. Βήχει για να τον γυρίσω ανάσκελα. Με δουλεύει κανονικότατα. Αφού λοιπόν κάτσει μπρούμυτα κάνει σαν να κολυμπάει. Εχει πολύ γέλιο. Αυτό κρατάει 1 λεπτό, μετα νευριάζει και αρχίζει τις στριγγλιές.
joan80- Admin
- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Αθήνα
Ούτε και στην δικιά μου της αρέσει να είναι μπρούμητα...Μάλιστα έχω μία απορία... Εδώ και λίγες μέρες γυρνάει μόνη της από ανάσκελα μπρούμητα αλλά μόνο στον ύπνο της...και επίσης μετά δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ανάσκελα...πώς γίνεται αυτό;;;;
Eri- Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Εμένα άργησε λίγο ...τώρα το ξεκίνησε αλλά γιατί το κάνει μόνο στον ύπνο της ; Τεμπελίτσα δεν τη λέω γιατί της αρέσει πολύ να στέκεται όρθια για πολύ πολύ ώρα...με το ζόρι τη βάζω να κάθεται....
βρε κοριτσαρες εμενα συγα συγα αρχηζει νθελει ν στριβει αλλα ειναι στης αρχες τ πουλι μου . θα πρεπε σορρυ και καλανα γυρναει το παιδακι μ?
ΠΟΠΗ- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ο δικος σου ποπη ειναι και μπουλουκος.συνηθως τα μπουλουκερα μωρα αργουν λιγο αλλα δεν πειραζει καθολου!γιαυτο ο αλεξανδρος μπουσουλησε 5 μηνων γιατι ηταν ακριδας.τα κιλα του θα τον βαραιναν?η ραφαελα που ηταν στρουμπουλω 7.5 μηνων μπουσουλησε.που ειναι κ το κανονικο δηλαδη
Ζώδια :
μπρουμητα τον βαζω 2 η 3 φορες την ημερα 3 λεπτα μ κθαεται μετα τον αφηνω ν γκρινιαξεις κ μετα τον σηκωνω
Ζώδια :
Πάντως ανυπομονώ να μπουσουλήσει γιατί δεν αντέχω άλλο να σηκώνω....Έχει μάθει αγαλιά και έχει βαρύνει....
χμ και εμενα μια εβδομαδα κρινια και αγκαλια τωρα ξανα καθεται οπως πριν στο καροτσι στο ριλαξ . τωρα πλεον τον κοιμιζω στο καροτσι κ μετα τον παω στο κρεβατι, ειναι πονηρος ο δικος μ
Ζώδια :
Α και η δικια μου στο πορτ μπεμπέ θέλει να κοιμάται...το βάζω πάνω στο καρότσι και την κάνω βόλτες μέχρι να την πάρει ο ύπνος...Πάντα πιάνει το κόλπο....Μόνο που μετά συνήθως την αφήνω εκεί γιατί αν πάω να την μεταφέρω...ξυπνάει...!!!
οχι εγω τον μετακινω ανετα ευτηχως
Ζώδια :
Τυχερή είσαι....Να δω τί θα γίνει όταν δεν θα χωράει πια εκεί μέσα....Ήδη οι πατουσίτσες της εξέχουν....χαχαχα!!!!
Αχ κορίτσια και μενα δεν τρελαινεται για μπρουμυτα! Τον βαζω κουνιετσαι λιγο και μετα αρχιζει να τρωει το χερι του! Χιχι!
Το καλυτερο ειναι που τωρα εχει αρχισει να μιλαει! Δεν βαζει γλωσσα μεσα! Τον βαζουμε το βραδυ για υπνο και αυτος κουβεντιαζει!
Και φυσικα τις καλυτερες κραυγουλες τις κραταει για τον πατερα του!
Το καλυτερο ειναι που τωρα εχει αρχισει να μιλαει! Δεν βαζει γλωσσα μεσα! Τον βαζουμε το βραδυ για υπνο και αυτος κουβεντιαζει!
Και φυσικα τις καλυτερες κραυγουλες τις κραταει για τον πατερα του!
littlefish- Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Ζώδια :
Ax Δήμητρα και εγώ όσο θήλαζα έτσι έκανα....αλλά μόλις έκοψα τον θηλασμό....έκοψε και η μικρή την κούνια.....τί να πω;;;;
ετσι ακριβώς κανει και η δικιά μου!ή θελει να ειναι ορθια ή να κάθεται ή να την κρατας στα χερια και να περπατας.και οι κοιλιακοί είναι αλλο πραγμα!εχουν πολύ πλάκα.τώρα το εχει κάνει συστημα και ενω τη εχω στο ρηλάξ σηκώνει το κεφάλι και λίγο την πλάτη της για να δει ποιος περνάει απο δίπλα της!joan80 έγραψε:Δήμητρα έχω απορία. Ο δικός μου μπρούμυτα δεν καθεται με ΤΙΠΟΤΑ. Βαζει τις φωνές και μυξοκλαίει. Οποτε δεν γυρίζει και από μπρούμυτα ανάσκελα όπως αρχίζουν να κάνουν σε αυτή την ηλικία. Από την άλλη, θέλει να κάθεται και να στερεώνει τα πόδια του. Το ξέρω ότι δεν κάνει και ότι είναι πολύ μικρός αλλά το έχει βάλει σκοπό της ζωής του. όταν είναι στο ριλάξ, πιάνει ένα παιχνιδάκι που έχει κρίκο και κρεμεται στο κέντρο και αρχίζει και σηκώνει την πλάτη του σαν να κάνει κοιλιακούς. Μαλιστα βάζει τόση δύναμη που αυτό ξεκολλάει από το χρατς που έχει. και μετά ο κύριος ουρλιάζει για να το ξανακολλήσουμε και να συνεχίσει. Είναι φυσιολογικό αυτό; θα με τρελάνει αυτό το παιδί.
όσο για το μπρούμυτα ποτε δεν της άρεσε και μάλλον για αυτό από 2,5 μηνών κατάφερνε να γυρίσει.για το αντίθετο ούτε λόγος!εντωμεταξύ δεν μπορω πια να την αλλάξω στην αλλαξιέρα αφού δεν ξέρω πως τα καταφερει αλλά βάζει τα πόδια της κάτω και πάταει και φευγει προς τα πίσω!αν δεν την συγκαρτήσω είναι ικανη σε 10 δευτερα να πεσει απο την αλλαξιερα.να φανταστείτε χθες που πήγαμε στην παιδίατρο κάναμε μισή ωρα να την εξετάσει γιατί δεν καθότανε με τίποτα.φωναζε,εβγαζε φωνούλες χτυπούσε χερια,ποδια,γύριζε την μέση της σαν δαιμονισμένο σκουλήκι εκανε απο την χαρά της!με το που την ξεντύνεις ξεκινάει τις χαρούλες.μου φαινεται θα γίνει γυμνήστρια!
vassiliki- Admin
- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Γιάννενα
Και η δικιά μου όταν τη γδύνουμε κάνει χαρούλες....με το ντύσιμο έχουμε ένα θέμα.....!!!!!!
Κοριτσια εγω πολλες φορες τον εχω πετυχει να κοιμαται ανασκελα με τα ποδια το ενα πανω στ'αλλο.......
Α! και μια φορα κοιμοταν καθιστος, και ειχε ακουμπησει τη πλατουλα του στη γωνια της κουνιας και το κεφαλακι του ειχε γυρει ολο στο πλαϊ!
Α! και μια φορα κοιμοταν καθιστος, και ειχε ακουμπησει τη πλατουλα του στη γωνια της κουνιας και το κεφαλακι του ειχε γυρει ολο στο πλαϊ!
Thaumataki- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : New Delhi
το ντυσιμο και μας δεν μας αρεσει!ειδικά τα μανίκια τα απεχθανόμαστε !
αχ ποτε θα καλοκαιριάσει να φοράμε μόνο την πανα μας!αυτή τη στιγμη εχω αναμμενα καλοριφερ στο φουλ.το σπίτι είναι 15 βαθμους και εχω την μικρή με 2 ζιπουνακια ,1 καλτσον,1 φορμακι και μεσα στον αρκουδο.της φοραω γαντάκια και την σκέπασα με τετραπλή κουβέρτα και πάλι νομίζω πως κρυώνει!
αχ ποτε θα καλοκαιριάσει να φοράμε μόνο την πανα μας!αυτή τη στιγμη εχω αναμμενα καλοριφερ στο φουλ.το σπίτι είναι 15 βαθμους και εχω την μικρή με 2 ζιπουνακια ,1 καλτσον,1 φορμακι και μεσα στον αρκουδο.της φοραω γαντάκια και την σκέπασα με τετραπλή κουβέρτα και πάλι νομίζω πως κρυώνει!
vassiliki- Admin
- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Γιάννενα
λοιπον εγω του φοραω παμπερσ φοραω φανελακι κορμακι . καλτσες και ενα πνατελονι και μια μπλουζαετσι μου ειναι πο την πρωτη μερα που γεννηθηκε
Ζώδια :
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης