Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm
» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am
» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am
» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am
» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am
» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm
» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am
» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am
» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm
» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am
» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am
» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am
» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am
» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am
» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm
translator
mamdospito
Μοντεσσοριανός παιδικός vs κλασσικός
+2
derbybaby
Rea
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μοντεσσοριανός παιδικός vs κλασσικός
κοπέλες,
Έχετε υπόψη σας το Μοντεσσοριανό μοντέλο εκπαίδευσης; Έχετε στο περιβαλλον σας παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό μοντεσσόρι;
Εάν ναι, για πείτε μου:
- Είναι το παιδί ευχαριστημένο;
- Είναι όντως καλύτερα από το να πηγαίνει σε κλασσικό πσ;
Στο διαδίκτυο διαβάζω εκπληκτικά σχόλια από γονείς που είτε έστειλαν τα παιδιά τους σε μοντεσσοριανό πσ ή μοντ/νό σχολείο. Ειδικά από γονείς που τυγχάνει να είναι και εκπαιδευτικοί. Το σκέφτομαι σοβαρά να στείλω σε κάτι τέτοιο το Ηλεκτράκι. Απλά αυτό τον Σεπτέμβρη θα πάει σε κλασσικό πσ (με έμφαση στο παιχνίδι) για λίγες ώρες καθημερινά (στα Μοντεσσόρι δέχονται μετά τα 2,5-3)
Έχετε υπόψη σας το Μοντεσσοριανό μοντέλο εκπαίδευσης; Έχετε στο περιβαλλον σας παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό μοντεσσόρι;
Εάν ναι, για πείτε μου:
- Είναι το παιδί ευχαριστημένο;
- Είναι όντως καλύτερα από το να πηγαίνει σε κλασσικό πσ;
Στο διαδίκτυο διαβάζω εκπληκτικά σχόλια από γονείς που είτε έστειλαν τα παιδιά τους σε μοντεσσοριανό πσ ή μοντ/νό σχολείο. Ειδικά από γονείς που τυγχάνει να είναι και εκπαιδευτικοί. Το σκέφτομαι σοβαρά να στείλω σε κάτι τέτοιο το Ηλεκτράκι. Απλά αυτό τον Σεπτέμβρη θα πάει σε κλασσικό πσ (με έμφαση στο παιχνίδι) για λίγες ώρες καθημερινά (στα Μοντεσσόρι δέχονται μετά τα 2,5-3)
Rea- Ημερομηνία εγγραφής : 26/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Στο χωριό...
Απ: Μοντεσσοριανός παιδικός vs κλασσικός
θα ξεσκονισω το βιβλλιο μ κ θα σου πω.παντως οντως η μεθοδος της θεωρειται απο τις καλυτερες στην παιδαγωγικη επιστημη, αν κ γνωμη μ ειναι οτι ισως ειναι λιγακι "αυστηρη" για τετοιες ηλικιες...αυστηρη σε ο,τι αφορα την τηρηση προγραμματος..
για ριξε μια ματια για τα reggio emilia στην Ιταλια..εαν ειχα τη δυνατοτητα σιγουρα θα ακολουθουσα κατι τετοιο..ειναι πιο "Φρεσκια ματια" στην παιδαγωγικη.
για ριξε μια ματια για τα reggio emilia στην Ιταλια..εαν ειχα τη δυνατοτητα σιγουρα θα ακολουθουσα κατι τετοιο..ειναι πιο "Φρεσκια ματια" στην παιδαγωγικη.
derbybaby- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : sunny isle
τι κανουν στο μοντεσσορι καλε ιδεα δεν εχω..
VAMPIRE- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Germany Gütersloh
ειναι απο οσο θυμμαι λιγακι πιο κατευθυνομενες οι δραστηριοτητες, λιγακι πιο στραμμενες προς την μαθηση...θα τα ξανακοιταξω κ θα σας πω!
Ζώδια :
χμμμ δεν ξερω...προσωπικα ειμαι της αποψης σε τοσο μικρη ηλικια απλα να παιζουν και ειναι εντελως χαλαρα!!νομιζω οτι δεν κανει να πιεζονται εστω και λιγο..γιατι μετα μπορει να γυρισει μπουμεραγκ και να τα φορτωσουν ολα στον κοκορα δεν ξερω ετσι λεω...
Ζώδια :
κοιταδεν ειναι οτι τα πιεζουν απλα προσπαθουν να εχουν πιο στοχευμενες σε μαθηση δραστηριοτητες.τουλαχιστον ετσι θυμαμαι για την προσχολικη ηλικια.δεν γνωριζω τι ισχυει για μικροτερα παιδια.καλα οσο για την πιεση στην προσχολικη ηλικια κ στην πρωτη σχολικη ειμαι εντελως καθετη!το βαφτιστηρι μ που ειναι σχεδον 6, δεν παει ακομα δημοτικο το εχει μαθει ο μπαμπας του να γραφει, να μετρα, να κανει τα χιλια δυο...οτανπαει δημοτικο κ αρχισουν τεχνικες γραφης, οτι ας πουμε το "ο" ξεκινας να το κανεις απο αριστερα προς τα δεξια κτλ θα παθουν τα παιδακια!καθε πραγμα θελει το χρονο του.δε λεω να μη δινεις στο παιδι ερεθισματα για κατι παραπανω αλλα ας μην προτρεχουμε...
Ζώδια :
αν το παιδι θελει απο μονο του τοτε οκ.αν δεν θελει ομως και το πιεσεις θα τα κανεις χειροτερα.
πχ η ραφαελα παντα ηθελε να μαθαινει τετοια πραγματα και απο τα 4 της ηξερε να γραφει γραμματα και αριθμους και το ονομα της. αλλα το ηθελε.με ρωτουσε ηθελε να της δειξω!
ε ο αλεξ δεν το χει ρε παιδια.οσες φορες προσπαθησα στα πρωτα 10 λεπτα βαριεται. ε δεν τον πιεζω πια. θα μαθει στην ωρα του.
αυτον δωστου να μαστορευει και να βιδωνει να ξεβιδωνει να βαζει να βγαζει μπαταριες κλπ ολη μερα ειναι ικανος μονο με τετοια να ασχολειται.
ε με το ζορι να τον βαλω κατω να του μαθω να διαβαζει και να γραφει οχι ξερω θα τον κανω να τα σιχαθει και στο σχολειο δεν θα κανει τπτ
πχ η ραφαελα παντα ηθελε να μαθαινει τετοια πραγματα και απο τα 4 της ηξερε να γραφει γραμματα και αριθμους και το ονομα της. αλλα το ηθελε.με ρωτουσε ηθελε να της δειξω!
ε ο αλεξ δεν το χει ρε παιδια.οσες φορες προσπαθησα στα πρωτα 10 λεπτα βαριεται. ε δεν τον πιεζω πια. θα μαθει στην ωρα του.
αυτον δωστου να μαστορευει και να βιδωνει να ξεβιδωνει να βαζει να βγαζει μπαταριες κλπ ολη μερα ειναι ικανος μονο με τετοια να ασχολειται.
ε με το ζορι να τον βαλω κατω να του μαθω να διαβαζει και να γραφει οχι ξερω θα τον κανω να τα σιχαθει και στο σχολειο δεν θα κανει τπτ
Ζώδια :
οχι ρε εννοειται καλα κανεις!το μαναρακι σου ειναι αντρακι ρε, το μυστρι το πηλοφορι το γιαπι...κ εμενα το μουλαρακι μεχρι στιγμης ειναι σε φαση να ασχολειται με κατσαβιδια κ βιδες κ τετοια σκηνικα αλλα ειναι ο μπαμπας μας μαστορακος κ ετσι εχει να βλεπει.αλλα με παρηγορει οτι του αρεσει παρα πολυ να "διαβαζουμε" βιβλια.
Ζώδια :
χαχαχαχα μυστρι χαχαχα παιδι μου και σε οικοδομη να δουλεψει αντι να χτιζει θα γκρεμιζει ο δικος μου!!!
εμενα ειναι ντιπ για ντιπ σε οτι εχει σχεση με βιβλιο.απο μωρο τα εσκιζε και τα πετουσε...καταλαβααααα δεν θα τα παμε και καλα στο σχολειο...
ε τι να κανουμε δεν μπορουν ολοι να γινουν επιστημονες!!
η ραφαελα παντως την βλεπω..αυτη εχει πολυ ορεξη μακαρι αν συνεχισει ετσι και δεν της παρουν τα μυαλα οι χαζοερωτες εγω το ξερω οτι θα παει πολυ μπροστα!
εμενα ειναι ντιπ για ντιπ σε οτι εχει σχεση με βιβλιο.απο μωρο τα εσκιζε και τα πετουσε...καταλαβααααα δεν θα τα παμε και καλα στο σχολειο...
ε τι να κανουμε δεν μπορουν ολοι να γινουν επιστημονες!!
η ραφαελα παντως την βλεπω..αυτη εχει πολυ ορεξη μακαρι αν συνεχισει ετσι και δεν της παρουν τα μυαλα οι χαζοερωτες εγω το ξερω οτι θα παει πολυ μπροστα!
Ζώδια :
ελα μωρε...παντα υπαρχει χωρος κ για λιγο χαζοερωτα...
Ζώδια :
καλα αμα ειναι για χαβαλε καλα θα κανει.μετα τα 30 να σοβαρευτει.εγω ετσι θα πω και στους 3 και μακαρι να με ακουσουν!
Ζώδια :
Το βασικό στοιχείο των παιδικών Μοντεσσόρι είναι ότι προσπαθούν να κάνουν το παιδί αυτόνομο. Να βρίσκει τις λύσεις και την άκρη μόνο του.
Ο δάσκαλος δεν επεμβαίνει με σχόλια ή διορθώσεις. Απλά δείχνει στο παιδί τη διδικασία και μετά αποσύρεται πιο πέρα απλά παρατηρώντας το παιδί.
Βασικά στόχος δεν είναι η μάθηση καθεαυτή αλλά ο τρόπος που την κατακτάς.
Επιπλέον δίνεται έμφαση στην κατανόηση των αισθήσεων από το παιδί.
Ο δάσκαλος δεν επεμβαίνει με σχόλια ή διορθώσεις. Απλά δείχνει στο παιδί τη διδικασία και μετά αποσύρεται πιο πέρα απλά παρατηρώντας το παιδί.
Βασικά στόχος δεν είναι η μάθηση καθεαυτή αλλά ο τρόπος που την κατακτάς.
Επιπλέον δίνεται έμφαση στην κατανόηση των αισθήσεων από το παιδί.
Ζώδια :
ωραιο ακουγεται δεν το ξερα αυτο το συστημα
Ζώδια :
ναι το συστημα μοπντεσορρι ειναι καταπκληκτικο κ εχει κ σχολειο το ιδιο
και εγώ ρεα είμαι πολύ υπερ του συστήματος μοντεσσόρι.αν είχα την δυνατότητα θα έστελνα και την δικιά μου σε εναν τέτοιο σταθμό. Προτίνω παράλληλα το βιβλίο: πως να μεγαλώσετε ένα υπέροχο παιδί. του τιμ σελντιν(πρόεδρος του ιδρύματος μοντεσσόρι).
η μαρία μοντεσσόρι ήταν η πρωτη ιταλίδα γιατρός και καθηγήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ρώμης.
σε αυτήν οφείλουμε πολλά για την διαπαιδαγώγηση και το μεγάλωμα των παιδιών.πχ τα επιπλα σε παιδικό μέγεθος αυτή τα εμπνευστηκε! ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να εκπαιδευσεις τα παιδιά σου με το μιοντεσοριανό συστημα. αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και εγώ στην Δήμητρα.ουσιαστικά δημιουργεί ανεξάρτητα παιδια γεμάτα αυτοπεποίθηση. απλά ρεα αυτό που σίγουρα πρέπει αν προσέξεις είναι αν όντως είναι πιστοποιημένοι γιατι πολλοί το μοστράρουν σαν διαφήμιση αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα μοντεσοριανοί.
δες και το http://www.montessori.org/
η μαρία μοντεσσόρι ήταν η πρωτη ιταλίδα γιατρός και καθηγήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ρώμης.
σε αυτήν οφείλουμε πολλά για την διαπαιδαγώγηση και το μεγάλωμα των παιδιών.πχ τα επιπλα σε παιδικό μέγεθος αυτή τα εμπνευστηκε! ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να εκπαιδευσεις τα παιδιά σου με το μιοντεσοριανό συστημα. αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και εγώ στην Δήμητρα.ουσιαστικά δημιουργεί ανεξάρτητα παιδια γεμάτα αυτοπεποίθηση. απλά ρεα αυτό που σίγουρα πρέπει αν προσέξεις είναι αν όντως είναι πιστοποιημένοι γιατι πολλοί το μοστράρουν σαν διαφήμιση αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα μοντεσοριανοί.
δες και το http://www.montessori.org/
vassiliki- Admin
- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Γιάννενα
Ζώδια :
΄Για παιδικό σταθμό έχω βρει:
το learning steps http://www.learningsteps.gr/montessori-education/?lang=el
Απλά δεν θα πάει φέος αφού δέχοντα >2,5
το learning steps http://www.learningsteps.gr/montessori-education/?lang=el
Απλά δεν θα πάει φέος αφού δέχοντα >2,5
Ζώδια :
Ρε κοριτσια,δε θα ξεχασω περυσι γυρω στα Χριστουγεννα ειχαμε παει στο Μουσειο Ακροπολης και ετυχε να ειναι εκει εκδρομη και το Μοντεσοριανο σχολειο της Αθηνας. Καποια παιδακια α-β δημοτικου (εκει γυρω) ειχανε κατσει κατω τα καημενουλια, σε ενα ανοιχτο χωρο στο πανω τμημα του Μουσειου. Και ρε σεις, με υστερια παει η δασκαλα με ΤΣΙΡΙΔΕΣ και λεει στα πιτσιρικακια ''Τι κανεις εκει παιδι μου;;;;ΣΗΚΩΩΩΩΩ'' και το αρπαξε απο τη μπλουζα και το σηκωσε. Ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο!
ΠΟΛΛΗ ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!
ΠΟΛΛΗ ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!
Thaumataki- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : New Delhi
Μα τέτοιες εκπαιδευτικούς βρίσκεις παντού-δεν μπορείς να κρίνεις ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα από μια αποτυχημένη λειτουργό του.
Ζώδια :
Ναι, δε σου λεω. Μαζι σου!
Αλλα υποτιθεται το σχολειο αυτο ειναι ''προτυπο'' ειναι ιδιωτικο και τα σχετικα....Ε, και να ηθελα να στειλω το παιδι μου εκει, δε παιζει να το κανω μετα απο αυτο που ειδα.
Αλλα υποτιθεται το σχολειο αυτο ειναι ''προτυπο'' ειναι ιδιωτικο και τα σχετικα....Ε, και να ηθελα να στειλω το παιδι μου εκει, δε παιζει να το κανω μετα απο αυτο που ειδα.
Thaumataki- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : New Delhi
Κοίτα να δεις. ¨οταν σπούδαζα είχαμε και καλούς καθηγητές και σκάρτους. Οι τελευταίοι δεν με αποθάρυναν από ο να πάω να σπουδάσω αυτό που θέλω. Να δω τα ωφέλη της σχολής μου. Να επωφεληθώ από τους άλλους, τους καλούς καθηγητές.
Εγώ έτσι το βλέπω - όχι το δέντρο αλλά το δάσος.
Εγώ έτσι το βλέπω - όχι το δέντρο αλλά το δάσος.
Ζώδια :
Παρόμοια θέματα
» ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
» Παιδικός σταθμός: Από ποια ηλικία;
» παιδικος σταθμος
» Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
» ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
» Παιδικός σταθμός: Από ποια ηλικία;
» παιδικος σταθμος
» Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ