Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm
» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am
» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am
» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am
» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am
» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm
» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am
» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am
» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm
» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am
» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am
» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am
» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am
» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am
» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm
translator
mamdospito
Νηστισιμα γευμτα
Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο :: Μαμάδες-φυσική κατάσταση Διατροφή & Συνταγές :: Συνταγές
Σελίδα 1 από 1
Νηστισιμα γευμτα
Κορδέλλια
Υλικά: Στο1/2 κιλό αλεύρι βάζομε γάλα(ή νερό) όσο σηκώσει.
Εκτέλεση: Ζυμώνομε τα υλικά μετά ανοίγομε κρούστα με
ματσόβεργα. Διπλώνομε την κρούστα και την απλώνομε πάνω στο
τραπέζι. Την κόβομε σε σχήματα κορδελλακιών.
Μετά βάζομε νερό να βράσει κι αφού βράσει το νερό, ρίχνομε μέσα
τα κορδελλάκια και τα ψήνομε,(όπως ψήνομε τα μακαρόνια). Μετά τα
στραγγίζομε στην τρυπητή και τα περεχάμε με σάλτσα.
Μακαρόνια του σπάρτου
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι, μισό φλιτζάνι λάδι, μισή κουταλιά αλάτι,
κλαδάκια σπάρτου.
Εκτέλεση: Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι,
ρίχνουμε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, και ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει
σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε ένα κλωνάρι μακρύ σπάρτου(αυτού που τα κίτρινα άνθη
του τα βάζουμε στα στεφάνια της πρωτομαγιάς) και κόβουμε
βολαράκια ζύμη και τα τρίβουμε γύρω στο σπάρτο, στο τραπέζι.
Βγάζουμε τον σπάρτο και στο μακαρόνι μένει η τρύπα. Τα βάζουμε
σε τριχιές ή πλασερά ή κόσκινα, για να στεγνώσουν και την άλλη
μέρα είναι έτοιμα. Ψήνονται όπως τα μακαρόνια.
Μαλαθρόπιτες
Υλικά: 1 ματσάκι μάλαθρο, 1 κουταλιά ταραμά, 2 κρομμύδια φρέσκα,
2 ντομάτες φρέσκες και 1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
Εκτέλεση: Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό. Κόβουμε το
κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη
(κουρκούτι). Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε το
τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει. Στη συνέχεια βάζουμε το
κουρκούτι κουταλιά- κουταλιά και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει.
Οι μαλαθρόπιτες είναι έτοιμες.
Ρεβιθοπίλαφο
Υλικά: ρεβίθια, ρύζι, λάδι, πιπέρι, σάλτσα, κρομμύδι.
Εκτέλεση: βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό κάποιες ώρες ώστε να
μαλακώσουν λίγο. Τα ψήνουμε, σοτάρομε το κρομμύδι και βάζουμε
σε μια κατσαρόλα νερό. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ρεβίθια, το
ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα και τ' αφήνουμε να ψηθούν.
Συνοδεύεται με χταπόδι η σουπιά.
Ταραμοκεφτέδες
Υλικά: 200 γραμ. ταραμά,150 γραμ. ψίχα ψωμιού(βρεγμένη), 3-4
κουταλιές της σούπας αλεύρι, 1-2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1-
2 κουταλιές της σούπας άνηθος, 2-3 κουταλιές της σούπας κρομμύδι,
λίγος δυόσμος, πιπέρι.
Εκτέλεση: Βάζομε τον ταραμά για λίγο σε χλιαρό νερό. Χύνομε το
νερό και τον ξεπλένομε. Προσθέτομε την ψίχα του ψωμιού
καλοστιμμένη, τον μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα, τον δυόσμο
(εάν μας αρέσει), το πιπέρι και το αλεύρι. (Αυτό μπαίνει για να
σφίξουν στο τηγάνισμα οι κεφτέδες και να μη λιώσουν). Σε μικρό
τηγάνι με ανάλογο λάδι ψιλοκόβομε το κρομμύδι και όταν ροδίσει το
προσθέτομε στο προηγούμενο μείγμα. Το ζυμώνομε πολύ και
κόβομε κουταλιές απ αυτό και τις ρίχνομε να τηγανισθούν στο τηγάνι,
όπως συνήθως τηγανίζονται οι κεφτέδες. Εάν το μείγμα μας είναι
αραιό προσθέτομε αλεύρι.
Υλικά: Στο1/2 κιλό αλεύρι βάζομε γάλα(ή νερό) όσο σηκώσει.
Εκτέλεση: Ζυμώνομε τα υλικά μετά ανοίγομε κρούστα με
ματσόβεργα. Διπλώνομε την κρούστα και την απλώνομε πάνω στο
τραπέζι. Την κόβομε σε σχήματα κορδελλακιών.
Μετά βάζομε νερό να βράσει κι αφού βράσει το νερό, ρίχνομε μέσα
τα κορδελλάκια και τα ψήνομε,(όπως ψήνομε τα μακαρόνια). Μετά τα
στραγγίζομε στην τρυπητή και τα περεχάμε με σάλτσα.
Μακαρόνια του σπάρτου
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι, μισό φλιτζάνι λάδι, μισή κουταλιά αλάτι,
κλαδάκια σπάρτου.
Εκτέλεση: Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι,
ρίχνουμε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, και ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει
σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε ένα κλωνάρι μακρύ σπάρτου(αυτού που τα κίτρινα άνθη
του τα βάζουμε στα στεφάνια της πρωτομαγιάς) και κόβουμε
βολαράκια ζύμη και τα τρίβουμε γύρω στο σπάρτο, στο τραπέζι.
Βγάζουμε τον σπάρτο και στο μακαρόνι μένει η τρύπα. Τα βάζουμε
σε τριχιές ή πλασερά ή κόσκινα, για να στεγνώσουν και την άλλη
μέρα είναι έτοιμα. Ψήνονται όπως τα μακαρόνια.
Μαλαθρόπιτες
Υλικά: 1 ματσάκι μάλαθρο, 1 κουταλιά ταραμά, 2 κρομμύδια φρέσκα,
2 ντομάτες φρέσκες και 1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
Εκτέλεση: Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό. Κόβουμε το
κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη
(κουρκούτι). Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε το
τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει. Στη συνέχεια βάζουμε το
κουρκούτι κουταλιά- κουταλιά και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει.
Οι μαλαθρόπιτες είναι έτοιμες.
Ρεβιθοπίλαφο
Υλικά: ρεβίθια, ρύζι, λάδι, πιπέρι, σάλτσα, κρομμύδι.
Εκτέλεση: βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό κάποιες ώρες ώστε να
μαλακώσουν λίγο. Τα ψήνουμε, σοτάρομε το κρομμύδι και βάζουμε
σε μια κατσαρόλα νερό. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ρεβίθια, το
ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα και τ' αφήνουμε να ψηθούν.
Συνοδεύεται με χταπόδι η σουπιά.
Ταραμοκεφτέδες
Υλικά: 200 γραμ. ταραμά,150 γραμ. ψίχα ψωμιού(βρεγμένη), 3-4
κουταλιές της σούπας αλεύρι, 1-2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1-
2 κουταλιές της σούπας άνηθος, 2-3 κουταλιές της σούπας κρομμύδι,
λίγος δυόσμος, πιπέρι.
Εκτέλεση: Βάζομε τον ταραμά για λίγο σε χλιαρό νερό. Χύνομε το
νερό και τον ξεπλένομε. Προσθέτομε την ψίχα του ψωμιού
καλοστιμμένη, τον μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα, τον δυόσμο
(εάν μας αρέσει), το πιπέρι και το αλεύρι. (Αυτό μπαίνει για να
σφίξουν στο τηγάνισμα οι κεφτέδες και να μη λιώσουν). Σε μικρό
τηγάνι με ανάλογο λάδι ψιλοκόβομε το κρομμύδι και όταν ροδίσει το
προσθέτομε στο προηγούμενο μείγμα. Το ζυμώνομε πολύ και
κόβομε κουταλιές απ αυτό και τις ρίχνομε να τηγανισθούν στο τηγάνι,
όπως συνήθως τηγανίζονται οι κεφτέδες. Εάν το μείγμα μας είναι
αραιό προσθέτομε αλεύρι.
Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο :: Μαμάδες-φυσική κατάσταση Διατροφή & Συνταγές :: Συνταγές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|