Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm
» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am
» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am
» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am
» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am
» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm
» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am
» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am
» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm
» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am
» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am
» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am
» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am
» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am
» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm
translator
mamdospito
ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ??????
+3
Thaumataki
giotaki83
VAMPIRE
7 απαντήσεις
Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο :: Μαμάδες-φυσική κατάσταση Διατροφή & Συνταγές :: Συνταγές
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ??????
Τα τσουρεκια μας δε γινονται ποτε σαν του ζαχαροπλαστειου, που τραβαμε μια ακρη και βγαινει σαν να εχει ινες....μαστιχωτο δεν ξερω πως να το πω....ξερει κανεις το μυστικο? καποτε μου ειπαν οτι ειναι στο πλασιμο αλλα δε μου το φανερωσαν....τα αγοραστα πως τα κανουν ??????
????????- Επισκέπτης
Απ: ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ??????
πρεπει να πλαθεις γυρω γυρω και οχι μπουνιες οπως ζυμωνεις το ψωμι.δηλαδη στην αρχη οσο ριχνεις λιγο λιγο το αλευρι θα ανακατευεις με το χερι σου σα να ειναι χυλος και το κανεις γυρω γυρω.
μολις σφιξει η ζυμη τοτε γυρνας με το ενα χερι τη λεκανη γυρω γυρω ενω με το αλλο παιρνεις ζυμη και την πας στο κεντρο και η ζυμη να μην ειναι πολυ σφιχτη σαν να κανεις ψωμι.να ειναι πιο χαλαρη.
κιεγω φετος τα πετυχα μη νομιζεις!
μολις σφιξει η ζυμη τοτε γυρνας με το ενα χερι τη λεκανη γυρω γυρω ενω με το αλλο παιρνεις ζυμη και την πας στο κεντρο και η ζυμη να μην ειναι πολυ σφιχτη σαν να κανεις ψωμι.να ειναι πιο χαλαρη.
κιεγω φετος τα πετυχα μη νομιζεις!
VAMPIRE- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Germany Gütersloh
αααααααχαχαχαχα
ελπιζω να καταλαβες πως το εννοω αν οχι πες!
φιλακια στη μανουλα!
ελπιζω να καταλαβες πως το εννοω αν οχι πες!
φιλακια στη μανουλα!
Ζώδια :
ετσι ειναι οι παλιες ολα τα πιανουν η γιαγια μου 80+ ειναι και κανει κατι τσουρεκια λες και ειναι απο τα ετοιμα
Ζώδια :
επίσης το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος επάνω στη ζύμη και πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλα να μπει το βούτυρο μες τη ζύμη. Δεν το έκανα ποτέ!! Απλα μου το είπε η πεθερά μου!!
giotaki83- Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Τόπος : SALONIKA FTWXOMANA
Τι εννοεισ γιωτακι αυτο με το βουτυρο;
Οπως ειναι ωμο, το βαζουμε πανω στη ζυμη ετσι και μετα το ψηνουμε;
Οπως ειναι ωμο, το βαζουμε πανω στη ζυμη ετσι και μετα το ψηνουμε;
Thaumataki- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : New Delhi
χμ...κι εγω το ψαχνω μιας κ παντα βγαινουν ωραια κ φουσκωτα αλλα ποτε με ινες...τριβονται κ πολυ..θα σας πω τι διαβασα εχθες
α)οι ζαχαροπλαστες βαζουν μεσα στο αλευρι 100γρ σκονη γλουτενης στο 1 κιλο
β)ναι Δημητρα ,ετσι λενε πρεπει να το ζυμωνεις..
γ)θελει πολυυυυυυυυυυυυυυ ζυμωμα (μη σου πω κ μιξερ,στο ζυμωτηρι)
δ)στο τελευταιο φουσκωμα να προσεξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μη πεσει το ζυμαρι (π.χ. με τρανταγμα) γιατι μετα κλαφτα Χαραλαμπε..
Ειδωμεν...
α)οι ζαχαροπλαστες βαζουν μεσα στο αλευρι 100γρ σκονη γλουτενης στο 1 κιλο
β)ναι Δημητρα ,ετσι λενε πρεπει να το ζυμωνεις..
γ)θελει πολυυυυυυυυυυυυυυ ζυμωμα (μη σου πω κ μιξερ,στο ζυμωτηρι)
δ)στο τελευταιο φουσκωμα να προσεξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μη πεσει το ζυμαρι (π.χ. με τρανταγμα) γιατι μετα κλαφτα Χαραλαμπε..
Ειδωμεν...
geonutr- Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Αθηνα (προς το παρον)
το βουτυρο το λιωνεις και το ριχνεις στο τελος ..εγω βαζω το μισο αλευρι ριχνω το μισο λιωμενο βουτυρο,ζυμωνω οπως ειπα και μετα ριχνω το αλλο μισο αλευρι και το αλλο μισο βουτυρο και μετα το ξαναζυμωνω.
κανω πλεξουδες τα τσουρεκια οσα βγουν τα αφηνω μιση ωρα περιπου να φουσκωσουν κιαλλο.τα αλοιφω με κροκο αυγου και μετα τα ψηνω
κανω πλεξουδες τα τσουρεκια οσα βγουν τα αφηνω μιση ωρα περιπου να φουσκωσουν κιαλλο.τα αλοιφω με κροκο αυγου και μετα τα ψηνω
Ζώδια :
επισης μεσα στη μαγια οταν τη λιωνω με χλιαρο νερο βαζω μισο κουτ.γλυκου αλατι και 1 κουταλια σουπας ζαχαρη ριχνω αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει χυλος και το αφηνω να διπλασιαστει μεσα σε σβηστο φουρνο τον οποιο εχω προθαιρμανει απο πριν στους 30 βαθμους.τον σβηνω και βαζω τον χυλο μαγιας για κανενα τεταρτο.δε πρεπει να ειναι σε μεγαλη θερμοκρασια γιατι η μαγια ειναι ζωντανος οργανισμος(μυκητες) και θα χαλασει αν η θερμοκρασια ειναι υψηλη
Ζώδια :
Κοριτσι βοηθηστε με, γιατι σας χανω.....
Μπορειτε να γραψετε μια συνταγη για τσουρεκια ολοκληρωμενη;;;
Γιατι τα διαβαζω αποσπασματικα και χανομαιιιιιιιιιιιιιιιι
Μπορειτε να γραψετε μια συνταγη για τσουρεκια ολοκληρωμενη;;;
Γιατι τα διαβαζω αποσπασματικα και χανομαιιιιιιιιιιιιιιιι
Ζώδια :
μισο θα γραψω τωρα συνταγη απο σεφ μου την εδωσε τις προαλλες εγιναν πραγματικα τελεια σαν τα ετοιμα!!περιμενε να στη γραψω θελει ωρα
Ζώδια :
Ζώδια :
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 13 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (σε μεγεθος ψωμιου)
1 λιτρο γαλα
1.5 κιλο ζαχαρη
12 αυγα
1.5 κουταλακι γλυκου μαχλεπι κοπανιστο(η σε σκονη)
400γρ φρεσκο βουτυρο(οχι βιταμ.το αγελαδινο το φρεσκο λεω)
1 φλυτζανι ελληνικου καφε ελαιολαδο
250γρ μαγια φρεσκια(οχι σε φακελακι)
αλευρι περιπου 5 κιλα για ολες τις χρησεις
βημα 1
ΜΑΓΙΑ
2 φλ χλιαρο νερο.βαζουμε τη μαγια μεσα με 1 κουταλακι γλυκου αλατι και 1 κουταλια σουπας ζαχαρη και ριχνουμε αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει χυλος(σαν τα αλεσμενα που δινεις στο μωρο)
αφηνουμε σε ζεστο μερος η σε φουρνο τον οποιο εχουμε προθερμανει στους 30 αλλα τον εχουμε σβησει(για 15 λεπτα) μεχρι να διπλασιαστει
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταινουμε το 1 λιτρο γαλα οχι να βρασει αλλα να γινει λιγο παραπανω απο το χλιαρο και μετα
ριχνουμε μεσα τα 12 αυγα το 1,5 κιλο ζαχαρη και το 1.5 κουταλακι γλυκου μαχλεπι
ΒΗΜΑ 3
μεσα σαυτο το μειγμα γαλακτος ριχνουμε και το μειγμα της μαγιας που εχει φουσκωσει και ανακατευουμε με το χερι γυρω γυρω κυκλικες κινησεις προς τη μια κατευθυνση και ριχνουμε τη μιση ποσοτητα απο το αλευρι συνεχιζοντας να ανακατευουμε κυκλικα
λιωνουμε τα 400 γρ φρεσκο βουτυρο μαζι με το 1 φλυτζανι ελληνικου ελαιολαδο
ριχνουμε το μισο μειγμα απο βουτυρο και ελαιολαδο και μετα το υπολοιπο αλευρι οσο παρει (οχι απαραιτητα ολο)μεχρι η ζυμη μας να γινει ελαστικη αλλα να μην ειναι πολυ σφιχτη να ειναι λιγο χαλαρη (γιατι αλλιως θα βγει σφιχτο το τσουρεκι και χωρις ινες) ζυμωνοντας ως εξης οπως ειπα στην αρχη δηλαδη γυρνας τη λεκανη με το ενα χερη γυρω γυρω και με το αλλο ζυμωνεις φερνωντας τη ζυμη απο εξω προς το κεντρο(οχι μπουνιες οπως κανουν το ψωμι!)
και ριχνουμε το υπολοιπο βουτυρο-ελαιολαδο συνεχιζοντας το ζυμωμα με τον ιδιο τροπο.
σκεπαζουμε τη ζυμη κατα προτιμηση με μια μικρη κουβερτα και το αφηνουμε καμια ωρα ισως και παραπανω μεχρι να διπλασιαστει.
μετα πλεκουμε τα τσουρεκια πλεξουδες ως εξης
κανουμε με το ζυμαρι 3 μακροστενα και τα πλεκουμε οπως τα μαλια.
τα βαζουμε σε ταψια με λαδοκολα και τα αφηνουμε να φουσκωσουν κανενα μισαωρο
τα αλοιφουμε με κροκο αυγου(καθολου ασπραδι) καλα και ομοιομορφα να παει παντου ο κροκος
ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 πανω κατω για 30 λεπτα
1 λιτρο γαλα
1.5 κιλο ζαχαρη
12 αυγα
1.5 κουταλακι γλυκου μαχλεπι κοπανιστο(η σε σκονη)
400γρ φρεσκο βουτυρο(οχι βιταμ.το αγελαδινο το φρεσκο λεω)
1 φλυτζανι ελληνικου καφε ελαιολαδο
250γρ μαγια φρεσκια(οχι σε φακελακι)
αλευρι περιπου 5 κιλα για ολες τις χρησεις
βημα 1
ΜΑΓΙΑ
2 φλ χλιαρο νερο.βαζουμε τη μαγια μεσα με 1 κουταλακι γλυκου αλατι και 1 κουταλια σουπας ζαχαρη και ριχνουμε αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει χυλος(σαν τα αλεσμενα που δινεις στο μωρο)
αφηνουμε σε ζεστο μερος η σε φουρνο τον οποιο εχουμε προθερμανει στους 30 αλλα τον εχουμε σβησει(για 15 λεπτα) μεχρι να διπλασιαστει
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταινουμε το 1 λιτρο γαλα οχι να βρασει αλλα να γινει λιγο παραπανω απο το χλιαρο και μετα
ριχνουμε μεσα τα 12 αυγα το 1,5 κιλο ζαχαρη και το 1.5 κουταλακι γλυκου μαχλεπι
ΒΗΜΑ 3
μεσα σαυτο το μειγμα γαλακτος ριχνουμε και το μειγμα της μαγιας που εχει φουσκωσει και ανακατευουμε με το χερι γυρω γυρω κυκλικες κινησεις προς τη μια κατευθυνση και ριχνουμε τη μιση ποσοτητα απο το αλευρι συνεχιζοντας να ανακατευουμε κυκλικα
λιωνουμε τα 400 γρ φρεσκο βουτυρο μαζι με το 1 φλυτζανι ελληνικου ελαιολαδο
ριχνουμε το μισο μειγμα απο βουτυρο και ελαιολαδο και μετα το υπολοιπο αλευρι οσο παρει (οχι απαραιτητα ολο)μεχρι η ζυμη μας να γινει ελαστικη αλλα να μην ειναι πολυ σφιχτη να ειναι λιγο χαλαρη (γιατι αλλιως θα βγει σφιχτο το τσουρεκι και χωρις ινες) ζυμωνοντας ως εξης οπως ειπα στην αρχη δηλαδη γυρνας τη λεκανη με το ενα χερη γυρω γυρω και με το αλλο ζυμωνεις φερνωντας τη ζυμη απο εξω προς το κεντρο(οχι μπουνιες οπως κανουν το ψωμι!)
και ριχνουμε το υπολοιπο βουτυρο-ελαιολαδο συνεχιζοντας το ζυμωμα με τον ιδιο τροπο.
σκεπαζουμε τη ζυμη κατα προτιμηση με μια μικρη κουβερτα και το αφηνουμε καμια ωρα ισως και παραπανω μεχρι να διπλασιαστει.
μετα πλεκουμε τα τσουρεκια πλεξουδες ως εξης
κανουμε με το ζυμαρι 3 μακροστενα και τα πλεκουμε οπως τα μαλια.
τα βαζουμε σε ταψια με λαδοκολα και τα αφηνουμε να φουσκωσουν κανενα μισαωρο
τα αλοιφουμε με κροκο αυγου(καθολου ασπραδι) καλα και ομοιομορφα να παει παντου ο κροκος
ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 πανω κατω για 30 λεπτα
Ζώδια :
αν θες τα μισα τσουρεκια βαζεις τα μισα υλικα
Ζώδια :
Μητσονι
Θα τα κανω και αμα πετυχουν θα διαδωσω πως τη συνταγη μου την εδωσε η διαδικτυακη μου φιλη!!!
Αμα αποτυχουν, κλασικα πραματα εχουν συνηθισει ποσο αχρηστη ειμαι στη κουζινα....
Θα τα κανω και αμα πετυχουν θα διαδωσω πως τη συνταγη μου την εδωσε η διαδικτυακη μου φιλη!!!
Αμα αποτυχουν, κλασικα πραματα εχουν συνηθισει ποσο αχρηστη ειμαι στη κουζινα....
Ζώδια :
αααααααααχαχαχαχα σιγα ρε!!!
απλα το μυστικο εκτος απο το πλασιμο ειναι και η ζυμη να μην σου γινει σφιχτη.πρεπει να ειναι χαλαρη η ζυμη σου και ελαστικη.λιγο λιγο το αλευρι να το ριχνεις οχι πλατς με τη μια χαχαχα
απλα το μυστικο εκτος απο το πλασιμο ειναι και η ζυμη να μην σου γινει σφιχτη.πρεπει να ειναι χαλαρη η ζυμη σου και ελαστικη.λιγο λιγο το αλευρι να το ριχνεις οχι πλατς με τη μια χαχαχα
Ζώδια :
Δημητρούλα το ψήσιμο που ανέφερες σε προθερμασμένο φουρνο με άερα;;
Και μια απορία που την έχω ανέκαθεν: Γιατί ΠΑΝΤΑ οι συνταγές για τσουρέκια είναι για 150 άτομα και μετά πρέπει να κάνεις λογαρίθμους για να βρεις τις ποσότητες για τα 3 τσουρέκια που θες;;;;;;;;;;
Και μια απορία που την έχω ανέκαθεν: Γιατί ΠΑΝΤΑ οι συνταγές για τσουρέκια είναι για 150 άτομα και μετά πρέπει να κάνεις λογαρίθμους για να βρεις τις ποσότητες για τα 3 τσουρέκια που θες;;;;;;;;;;
giotaki83- Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Τόπος : SALONIKA FTWXOMANA
Γιωτακι οφφ τοπικ, αλλα για το ''χωσιμο'' διπλα!
Ζώδια :
ναι γιωτακι πανω κατω αρεα θα τα ψησεις.giotaki83 έγραψε:Δημητρούλα το ψήσιμο που ανέφερες σε προθερμασμένο φουρνο με άερα;;
ελα ρε εγω θα κανω και τα 13 τσουρεκια που βγαζει και τα μισα θα τα βαλω στην καταψυξη οταν ψηθουν!!
ξερεις τι ωραια?ενα ενα ξεπαγωνεις ανα 2-3 μερες και τρως το πρωι τελεια φρεσκοτατα ειναι.
ααα εγω απο πανω εβαλα τις προαλλες που εκανα αμυγδαλο!τελεια εμφανησιακα.
ειχα κανει τη μιση δοση ομως και σε 2 μερες δεν υπηρχε κανενα !
Ζώδια :
εδω δε πουλανε ρε χαχαχαχα
αλλα και παλι μου αρεσει να κανω μονη μου τετοια πραγματα!ειμαι μαζοχα πως το λενε!
πριν καμια ωρα εκανα σπιτικη πιτσα και συγχρωνως ταιζα τη μπεμπα και τον αλεξ και ειχα και τη ραφαελα μεσα στα ποδια μου.
ουτε και γω ξερω πως το εκανα αλλα το εκανα
αλλα και παλι μου αρεσει να κανω μονη μου τετοια πραγματα!ειμαι μαζοχα πως το λενε!
πριν καμια ωρα εκανα σπιτικη πιτσα και συγχρωνως ταιζα τη μπεμπα και τον αλεξ και ειχα και τη ραφαελα μεσα στα ποδια μου.
ουτε και γω ξερω πως το εκανα αλλα το εκανα
Ζώδια :
τελειο εμοτικον!!!!!!!1
geonutr- Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Αθηνα (προς το παρον)
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο :: Μαμάδες-φυσική κατάσταση Διατροφή & Συνταγές :: Συνταγές
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|