Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm
» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am
» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am
» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am
» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am
» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm
» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am
» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am
» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm
» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am
» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am
» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am
» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am
» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am
» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm
translator
mamdospito
χοιρινό γκιούλμπασι, γιαμ-γιαμ.
4 απαντήσεις
Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο :: Μαμάδες-φυσική κατάσταση Διατροφή & Συνταγές :: Συνταγές
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
χοιρινό γκιούλμπασι, γιαμ-γιαμ.
Κορίτσια καλησπέρα. Ειπα να μοιραστώ μαζί σας τη σπεσιαλίτε μου. Ειναι πολύ ευκολή. Παίρνουμε χοιρινό μπουτι και ζητάμε απο το χασάπη να μας το κόψει μερίδες όπως κάνουμε στο γιουβετσι. Πλένουμε και αλατοπιπεροριγανόνουμε. Σε ενα μπολ στίβουμε μπόλικο λεμόνι, μισό πορτοκάλι, ρίχνουμε μουστάρδα, λιγο λάδι, κολιανδρο,λίγο σκόρδο, αν θελουμε και λίγη παπρικα. Τα ανακτεύουμε. Σε ενα πυρέξ που απαραίτητα πρεπει να εχει καπάκι στρωνουμε σταυρωτα 2 κομμάτια λαδόκολα. Βάζουμε το κρέας, ρίχνουμε το περιεχόμενο που φτιάξαμε και διπλώνουμε σταυρωτα το κρέας με τη λαδόκολα. Καλό είναι να το γυρίσουμε τουμπα για να βρίσκετε το κλείσιμο της λαδόκολας κάτω και να μην ανοιγει. Χωρις καπάκι αρχικά το βαζουμε στο φουρνο με θερμοκρασία στο τέρμα περιπου 1-1.30 ωρά. Μετα κλείνουμε το καπάκι και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150. Το αφήνουμε 8 ωρες και ετοιμο. Tips, συνήθως οταν έχω τραπέζι το βάζω τη νύχτα. Μην σας πιάσει πανικός που θα μυρίσει όλο το σπίτι. Κανένα φαγητό δε καίγεται τυλιγμένο με λαδόκολα και σκεπασμένο. Το αφήνω όλη νύχτα και το βγάζω στις 12 το μεσημέρι αν δεν εχω κατι άλλο στο φουρνο. Για να σιγουρευτούμε οτι εχει ψηθει μεσα μεσα τριπάμε με οδοντογλυφίδα. Οταν το βγάλετε περισεύει ζουμάκι. Μπορείτε να μαζέψετε λίγο με μια κουτάλα και να περιχύσετε το κρέας. Κορίτσια είναι λουκούμι, λιώνει μεχρι μέσα. Και με βολεύει σε τραπέζι γιατι το πρωινό μου είναι ελευθερο απο μαγείρεμα. Μπορείτε να το σερβίρετε με πατατες φούρνου στις οποιες πριν τις βάλετε μεσα τις πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι. Γίνονται πεντάγλυκες....Καλη τύχη
fouli- Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2011
Ζώδια :
Τόπος : Αθήνα, Κολωνός
Απ: χοιρινό γκιούλμπασι, γιαμ-γιαμ.
αυτο μου θυμιζει τη συνταγη για το κλεφτικο μονο που εγω το βαζω σε μαριναδα με διαφορα κρεατα(γαλοπουλα κοτοπουλο χοιρινο η οτι αλλο θες)κ τα αφηνω ολη νυχτα στο ψυγειο σε λεκανακι που εχει μεσα γαλα λαδι μπαχαρικα παπρικα κρεμμυδι και πιπερια.το πρωι το εχουν ρουφηξει ολο!
μετα κοβω πατατες στρογγυλες και βαζω δε λαδοκολα 3 στρογγυλα κομματια κ απο πανω μια χουφτα απο τα κρεατα (μαζι με πιπερια κ κρεμμυδι που εχει η μαριναδα) και το τυλιγω σαν πουγκι(το δενω με κλωστη) κανω οσα πουγκακια βγαινουν και ψηνω στους 180 για μιαμιση ωρα περιπου!
μετα κοβω πατατες στρογγυλες και βαζω δε λαδοκολα 3 στρογγυλα κομματια κ απο πανω μια χουφτα απο τα κρεατα (μαζι με πιπερια κ κρεμμυδι που εχει η μαριναδα) και το τυλιγω σαν πουγκι(το δενω με κλωστη) κανω οσα πουγκακια βγαινουν και ψηνω στους 180 για μιαμιση ωρα περιπου!
VAMPIRE- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Germany Gütersloh
Το κλέφτικο ρε συ νομίζω οτι το βάζουν σε κληματόβεργες και το ψήνουν
Ζώδια :
ναι αλλα εγω δεν εχω και ειναι συνταγη παραλλαγης
Ζώδια :
Σωστό και αυτό.....Ισως μοιάζουν οι συνταγες μας αλλά η διαφορά έγκειται στο οτι το κρέας το ψήνω πάνω απο 8 ωρες.
Ζώδια :
8 ωρες δεν ειναι πολλες?πολυ ωραιο μου φαινεται!!!δεν καιγεται δηλαδη ε?αλλα εχω ενα προβληματακι!!το σαββατο ο γιος μου μου εσπασε το πυρεξ!!και ηθελα να το κανω αυριο γμτ...
Ζώδια :
ωραιες συνταγες κοριτσια!!!!!!Δημητρα η δικη σου εκδοχη μου φαινεται πολυ πιο ευκολη και γρηγορη!
αλλα και της Φουλη να πεις να κανεις ενα τραπεζι ακουγεται πολυ νοστιμο!!!!νομιζω οτι θα μου χρησιμευσει για τις μερες του Πασχα.
Δημητρα φανταζομαι οτι λιωνουν τα κρεατικα ε?το τρωνε και τα παιδια η οχι?στους 180 πως ομως στον φουρνο?εννοω πανω κατω η αερα?
αλλα και της Φουλη να πεις να κανεις ενα τραπεζι ακουγεται πολυ νοστιμο!!!!νομιζω οτι θα μου χρησιμευσει για τις μερες του Πασχα.
Δημητρα φανταζομαι οτι λιωνουν τα κρεατικα ε?το τρωνε και τα παιδια η οχι?στους 180 πως ομως στον φουρνο?εννοω πανω κατω η αερα?
fridoula- Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2011
Τόπος : thessaloniki
πανω κατω θα το βαλεις ναι.λιωνουν τα κρεατα και γινονται πολυ νοστιμα!!και η πατατα τελεια!!μετα απο μιαμιση ωρα ανοιξε προσεκτικα ενα πουγκι και δοκιμασε αν εγινε το κρεας η οι πατατες.αν οχι τοτε αστο κιαλο.
Ζώδια :
Δήμητρα, στους 150 το βάζεις. Δε καίγετε φαι στους 150 και μαλιστα οταν είναι τυλιγμενο με λαδοκολά και οταν είναι σκεπασμένο. Ασε που εχει και αρκετο ζουμάκι που βοηθάει.Dimitra83 έγραψε:8 ωρες δεν ειναι πολλες?πολυ ωραιο μου φαινεται!!!δεν καιγεται δηλαδη ε?αλλα εχω ενα προβληματακι!!το σαββατο ο γιος μου μου εσπασε το πυρεξ!!και ηθελα να το κανω αυριο γμτ...
Ζώδια :
χμμμ πολυ τελειο θα το δοκιμασω !!!
Ζώδια :
Ωραια... Αμα παρω τα υλικα ποια θα ερθει σπιτι μου να το μαγειρεψουμε παρεα και να φαμε και παρεουλα;;;;
Γιατι μονο που το σκεφτηκα, κουραστηκα κιολας!
Και ανταλλασω τη μαγειρικη με οποιαδηποτε αλλη δουλεια στο σπιτι της! Δλδ οποια μου ερθει να μου το μαγειρεψει της υποσχομαι να κανω φασινα, πλυσιμο και σιδερωμα! 8)
Γιατι μονο που το σκεφτηκα, κουραστηκα κιολας!
Και ανταλλασω τη μαγειρικη με οποιαδηποτε αλλη δουλεια στο σπιτι της! Δλδ οποια μου ερθει να μου το μαγειρεψει της υποσχομαι να κανω φασινα, πλυσιμο και σιδερωμα! 8)
Thaumataki- Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : New Delhi
αντε ρε γιατι!!!εγω γουσταρω πολυ να μαγειρευω και να κανω γλυκα και τετοια.
χμμμ αυτο που σιχαινομαι ειναι να καθαριζω παραθυρα!!και το σιδερο βεβαια αλλα με το στεγνωτηριο ΣΩΘΗΚΑ!!μονο σεντονακια σιδερωνω!
αλλα τωρα με τα τζαμια τι θα γινει?ανταλαζω μαγειρεμα 2 φορες τη βδομαδα και να μου καθαριζεις τα παραθυρα χαχαχαχα
χμμμ αυτο που σιχαινομαι ειναι να καθαριζω παραθυρα!!και το σιδερο βεβαια αλλα με το στεγνωτηριο ΣΩΘΗΚΑ!!μονο σεντονακια σιδερωνω!
αλλα τωρα με τα τζαμια τι θα γινει?ανταλαζω μαγειρεμα 2 φορες τη βδομαδα και να μου καθαριζεις τα παραθυρα χαχαχαχα
Ζώδια :
Μωρε ο,τι θες σου κανω! Τζαμια, τζαμαριες, παραθυρα, πορο-παραθυρα, σιδερο... Τα κανω ολα!
Μη μου πεις να μαγειρεψω, μου θολωνει το ματι....
Μη μου πεις να μαγειρεψω, μου θολωνει το ματι....
Ζώδια :
εμενα μου καλμαρει τα νευρα και το αγχος το μαγειρεμα.και ειδικα τα γλυκα!
οκ το κλεισαμε εσυ ολες τις δουλειες του σπιτιου μου κ εγω μαγειρεμα και γλυκο καθε μερα θα εχεις χαχαχαχα
οκ το κλεισαμε εσυ ολες τις δουλειες του σπιτιου μου κ εγω μαγειρεμα και γλυκο καθε μερα θα εχεις χαχαχαχα
Ζώδια :
στα γλυκα ειναι που χανω την μπαλα τελειως και εγω σαν το θαυματακι!!!δεν ειδες ποσες ερωτησεις εκανα??το σιδερο το σιχαινομαι και εγω αλλα σφουγγαρισμα σκουπισμα πολυ ευχαριστως!
Θα σας πω μια μπουρδα που ειχα κανει....
Μια φορα, συγκεκριμενα τελη καλοκαιριου 2009, μολις ειχα μαθει οτι ημουν εγκυος κι ερχοτανε η μαμα μου και με βοηθουσε στις αρχες... Ετσι φτιαχνει μπιφτεκια μια μερα, τα ζυμωνει κλπ και μου τα βαζει στη καταψυξη για να τα μαγειρεψω οταν θα θελω. Οκ, μεχρι εδω!
Ενα πρωινο ηθελα να τα μαγειρεψω, οποπτε τι λετε να εκανα;;;;;;;;;
Μια φορα, συγκεκριμενα τελη καλοκαιριου 2009, μολις ειχα μαθει οτι ημουν εγκυος κι ερχοτανε η μαμα μου και με βοηθουσε στις αρχες... Ετσι φτιαχνει μπιφτεκια μια μερα, τα ζυμωνει κλπ και μου τα βαζει στη καταψυξη για να τα μαγειρεψω οταν θα θελω. Οκ, μεχρι εδω!
Ενα πρωινο ηθελα να τα μαγειρεψω, οποπτε τι λετε να εκανα;;;;;;;;;
Ζώδια :
τι εκανες???
α. τα εβρασες
β.δε τα ξεπαγωσες και τα εβαλες ετσι στο φουρνο
γ.τα εβαλες παγωμενα στο τηγανι?
δ.ολα τα παραπανω
α. τα εβρασες
β.δε τα ξεπαγωσες και τα εβαλες ετσι στο φουρνο
γ.τα εβαλες παγωμενα στο τηγανι?
δ.ολα τα παραπανω
Ζώδια :
Χχοχοχο τιποτα απο τα παραπνω!!!!
Τα εβαλα οπως ητανε πλασμενα, μεσα στη σακουλιτσα των τροφιμων σε νερο, για να ξεπαγωσουν (λεμε τωρα).... Αποτελεσμα;;;;;; Ολα γινανε μια ενιαια μαζα, με αποτελεσμα να τα ξαναπλασω!!!!!
Τα εβαλα οπως ητανε πλασμενα, μεσα στη σακουλιτσα των τροφιμων σε νερο, για να ξεπαγωσουν (λεμε τωρα).... Αποτελεσμα;;;;;; Ολα γινανε μια ενιαια μαζα, με αποτελεσμα να τα ξαναπλασω!!!!!
Ζώδια :
χαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχχααααααααα
εγω οταν πηγα να μαγειρεψω πρωτη φορα ηταν γιουβαρλακια!!
και πως τα εκανα?
παρε λεκανη γιατι θα ξερασεις
ποσο ημουν τοτε?20 το πολυ 21.
μεναμε μαζι με τον αντρα μου.λεω κιεγω θα το παιξω νοικοκυρα!!
παιρνω κανα κιλο ρυζι και το βραζω.(ελεος)
μετα κανα κιλο κιμα ουτε μπαχαρικα μεσα ουτε τιποτα.
τον βαζω σε λεκανακι ριχνω απο πανω και το βρασμενο ρυζι και τα πλαθω
τα ριχνω μεσα στην κατσαρολα αρχισαν να χορευουν αυτα.καμια 30 γιουβαρλακια ειχαν βγει!!!(για 2 ατομα)
και ηθελα και αυγολεμονο τρομαρα μου.
παιρνω 2-3 αυγα και τα χτυπαω μαζι με το απραδι ενα πιατο και πλαφ τα ριχνω μεσα στην καταρολα.
ΤΕΛΕΙΟ?????
εγω οταν πηγα να μαγειρεψω πρωτη φορα ηταν γιουβαρλακια!!
και πως τα εκανα?
παρε λεκανη γιατι θα ξερασεις
ποσο ημουν τοτε?20 το πολυ 21.
μεναμε μαζι με τον αντρα μου.λεω κιεγω θα το παιξω νοικοκυρα!!
παιρνω κανα κιλο ρυζι και το βραζω.(ελεος)
μετα κανα κιλο κιμα ουτε μπαχαρικα μεσα ουτε τιποτα.
τον βαζω σε λεκανακι ριχνω απο πανω και το βρασμενο ρυζι και τα πλαθω
τα ριχνω μεσα στην κατσαρολα αρχισαν να χορευουν αυτα.καμια 30 γιουβαρλακια ειχαν βγει!!!(για 2 ατομα)
και ηθελα και αυγολεμονο τρομαρα μου.
παιρνω 2-3 αυγα και τα χτυπαω μαζι με το απραδι ενα πιατο και πλαφ τα ριχνω μεσα στην καταρολα.
ΤΕΛΕΙΟ?????
Ζώδια :
χαχαχαχαχα τα φαγατε??????????η οχι????
εσυ λες να το φαγαμε?ουτε καν κατι αδεσποτα δε το εφαγαν οταν τους το πεταξα!
Ζώδια :
χαχαχαχαχα η προσπαθεια μετραει!!!!!!εγω θυμαμαι την πρωτη φορα που μαγειρεψα πηρα να κανω κοτοπουλο στον φουρνο γιατι ελειπαν οι δικοι μου και θα τρωγαμε εγω ο αδερφος κ ενας φιλος.εκοψα και τις πατατες και οταν τελειωσε το ψησιμο διαπιστωσα οτι ειχα βαλει μονο τις φτερουγες απο την κοτα!!!!!χαχαχαχα!ο αδερφος μου ακομα το θυμαται!!!!
αααααααααααααααααααχαχαχαχαααχχαχ την πρωτη φορα που εκανα μοσχαρι σουπα για την ραφαελα.μιλαμε για 5 μηνων μωρο.
εβαλα μισο κιλο μοσχαρι οχι κομμενο κομματακια αλλα ετσι ολοκληρο το κρεας και αντι να περιμενω να βρασει (ετσι οπως ηταν θα ηθελε 10 ωρες) εριξα μαζι και τις πατατατες και τα καροτα τα οποια σε 20 λεπτα ηταν ετοιμα και το κρεας εννοειται εσταζε αιμα!
παιρνω τη μανα μου τηλ
''καλα ε αυτος ο χασαπης οτι να ναι κρεας μου εδωσε!!οι πατατες και τα καροτα εβρασαν και αυτο ακομα εντελως ωμο ειναι!!!''
εβαλα μισο κιλο μοσχαρι οχι κομμενο κομματακια αλλα ετσι ολοκληρο το κρεας και αντι να περιμενω να βρασει (ετσι οπως ηταν θα ηθελε 10 ωρες) εριξα μαζι και τις πατατατες και τα καροτα τα οποια σε 20 λεπτα ηταν ετοιμα και το κρεας εννοειται εσταζε αιμα!
παιρνω τη μανα μου τηλ
''καλα ε αυτος ο χασαπης οτι να ναι κρεας μου εδωσε!!οι πατατες και τα καροτα εβρασαν και αυτο ακομα εντελως ωμο ειναι!!!''
Ζώδια :
χαχαχαχαχαχα!!!!!!τελειο!!!ναι αλλα μετα απο αυτα εχεις γινει καλη μαγειρισσα απ'οτι βλεπω!!!υπαρχει εξελιξη καλη!!!
που να βρασει το κρεατακι????βραζει???αμ δε!!!!
που να βρασει το κρεατακι????βραζει???αμ δε!!!!
καλε τοτε δεν ηξερα τιποτα.αβγο εβαζα να βρασω και μεχρι να πετυχω ενα σφιχτο αβγο χαλουσα 4-5 που γινοταν μελατα χαχαχαχα
Ζώδια :
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο :: Μαμάδες-φυσική κατάσταση Διατροφή & Συνταγές :: Συνταγές
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|