Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm
» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am
» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am
» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am
» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am
» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm
» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am
» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am
» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm
» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am
» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am
» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am
» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am
» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am
» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm
translator
mamdospito
Πρόβλημα στο σχολειό
+2
VAMPIRE
flora-flora
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Απ: Πρόβλημα στο σχολειό
Χθες έρχεται στο σπίτι σκασμένος ο μικρός μαζί με το μπαμπά
του …τι έγινε Γιάννη όλα καλά .
Όχι μαμά σήμερα την ώρα του διαλειμματος κάτι εκτακια(πεμπτη
πάει ο Γιάννης ) έπαιζαν ξύλο μέσα στην τάξη και είχα βάλει τα γυαλιά μου πάνω
στο θρανίο όπως μου είχε πει ο μπαμπάς ήρθε
η Μυρτώ και μου είπε ότι Γιάννη τρέχα έγινε ένα ατύχημα στο θρανίο σου και πήγα εκεί είδα τα εκτακια που κρατούσαν τα γυαλιά
μου και προσπαθούσαν να τα φτιάξουν ….μαμά
έγιναν χάλια και τώρα …
Αυτά μου είπε ο μικρός …. Πήγε αμέσως ο πατέρας του μέσα στο σχολειό είχαν 5 ωρο για πολλοστή φορά (γιατί πηγαίνει εκείνος
και τον παίρνει )και βλέπει τους δάσκαλους πάνω στην σκηνή όλους να φτιάχνουν σκηνικά
και να πίνουν χαλαρά το καφεδάκι τους και τα παιδιά να έχουν ξεσαλώσει και αρχίζει
καμία επιτηρήσει δεν υπαρχή είναι πράγματα αυτά να σπάσουν τα γυαλιά του παιδιού
πάνω στο θρανίο του τα είχε ,και η απάντηση της δασκάλας εεε και τι θέλετε να κάνω εγώ να τα κρατώ να μην
πέσουν εεεε έγινε το έλα να δεις ,και σαν να μην έφτανε αυτό μου λέει ο μικρός μέσα σε όλα μαμά η κυρία μου είπε να μην περιμένω
κάλους βαθμούς γιατί έλειπα πολύ καιρό που ήμουν άρρωστος (2 εβδομάδες είχαν κλειστό
το σχολειό λόγο της γρίπης και άλλη μια είχα
άρρωστο το Γιάννη στο σπίτι )και λέω εγώ τώρα είναι λογικό αυτό το παιδί ήταν 1
εβδομάδα άρρωστο όχι 3 και ο κόπος που έκανε
για να καλύψει την ύλη που έχασε αυτή θα είναι η επιβράβευση του ? και συνεχίζω βλέπω τεστ στην ιστορία μιον οχτώ και από κάτω σημειώσει ήσουν διαβασμένος
αλλά να είσαι πιο συγκεκριμένος και πιο προσεκτικός διαβάζω και εγώ και λέω που να είναι πιο συγκεκριμένος
επειδή δεν τα έγραψε ακριβώς όπως το βιβλίο
αλλά όπως εκείνος νόμιζε (να σημειώσω ότι τα είχε σωστά απλά δεν ήταν παπαγαλίας)
για να μην σαν κουράζω δευτέρα πάμε για ελέγχους θα απαιτήσουμε να μας τον δώσει μπροστά στο διευθυντή
και εκεί θα τα ακούσει για μια φορά ακόμα !!!
του …τι έγινε Γιάννη όλα καλά .
Όχι μαμά σήμερα την ώρα του διαλειμματος κάτι εκτακια(πεμπτη
πάει ο Γιάννης ) έπαιζαν ξύλο μέσα στην τάξη και είχα βάλει τα γυαλιά μου πάνω
στο θρανίο όπως μου είχε πει ο μπαμπάς ήρθε
η Μυρτώ και μου είπε ότι Γιάννη τρέχα έγινε ένα ατύχημα στο θρανίο σου και πήγα εκεί είδα τα εκτακια που κρατούσαν τα γυαλιά
μου και προσπαθούσαν να τα φτιάξουν ….μαμά
έγιναν χάλια και τώρα …
Αυτά μου είπε ο μικρός …. Πήγε αμέσως ο πατέρας του μέσα στο σχολειό είχαν 5 ωρο για πολλοστή φορά (γιατί πηγαίνει εκείνος
και τον παίρνει )και βλέπει τους δάσκαλους πάνω στην σκηνή όλους να φτιάχνουν σκηνικά
και να πίνουν χαλαρά το καφεδάκι τους και τα παιδιά να έχουν ξεσαλώσει και αρχίζει
καμία επιτηρήσει δεν υπαρχή είναι πράγματα αυτά να σπάσουν τα γυαλιά του παιδιού
πάνω στο θρανίο του τα είχε ,και η απάντηση της δασκάλας εεε και τι θέλετε να κάνω εγώ να τα κρατώ να μην
πέσουν εεεε έγινε το έλα να δεις ,και σαν να μην έφτανε αυτό μου λέει ο μικρός μέσα σε όλα μαμά η κυρία μου είπε να μην περιμένω
κάλους βαθμούς γιατί έλειπα πολύ καιρό που ήμουν άρρωστος (2 εβδομάδες είχαν κλειστό
το σχολειό λόγο της γρίπης και άλλη μια είχα
άρρωστο το Γιάννη στο σπίτι )και λέω εγώ τώρα είναι λογικό αυτό το παιδί ήταν 1
εβδομάδα άρρωστο όχι 3 και ο κόπος που έκανε
για να καλύψει την ύλη που έχασε αυτή θα είναι η επιβράβευση του ? και συνεχίζω βλέπω τεστ στην ιστορία μιον οχτώ και από κάτω σημειώσει ήσουν διαβασμένος
αλλά να είσαι πιο συγκεκριμένος και πιο προσεκτικός διαβάζω και εγώ και λέω που να είναι πιο συγκεκριμένος
επειδή δεν τα έγραψε ακριβώς όπως το βιβλίο
αλλά όπως εκείνος νόμιζε (να σημειώσω ότι τα είχε σωστά απλά δεν ήταν παπαγαλίας)
για να μην σαν κουράζω δευτέρα πάμε για ελέγχους θα απαιτήσουμε να μας τον δώσει μπροστά στο διευθυντή
και εκεί θα τα ακούσει για μια φορά ακόμα !!!
καλα μιλαμε για πολυ ανευθυνοτητα!
εγω οταν πηγαινα πεμπτη ταξη ηταν καλοκαιρι η τελευταια μερα του σχολειου.
ειχαμε κανονισει διακοπες στην κρητη εκεινη τη μερα.ερχεται η μανα μου στο σχολειο κ λεει στον δασκαλο αν γινεται να με αφησει μια ωρα πιο νωρις γιατι επρεπε να προλαβουμε το καραβι.''οκ ' της λεει αυτος.
οταν εφτασε η ωρα παω στο δασκαλο κ του λεω ''κυριε ηρθε η μαμα μου κ σας ειπε να φυγω μια ωρα νωριτερα...'' δε προλαβα να ολοκληρωσω και μου λεει
''δε μας παρατας κ εσυ κ η μανα σου!!!αντε φυγε!!!''
παω σπιτι το λεω στον μπαμπα μου κ εγινε διαολος (απο αυτον πηρα κ εγω κ διαολιζομαι ευκολα χαχαχα)
τρεχει στο σχολειο βρισκει στην αυλη κατι παιδια να παιζουν κ εναν δασκαλο να τα επιτηρει!παει τον πιανει απο τον γιακα τον κολαει στα καγκελα και του λεει ''στην κορη μου μιλησες ετσι ρε μαλακαααα'''
αλλα...ειχε πιασει λαθος δασκαλο!
αφου το καταλαβε οτι πανω στα νευρα του αρπαξε λαθος ατομο...
τρεχει μεσα στα γραφεια.τον βρισκει κ φτου κ απο την αρχη
τον πιανει απο το γιακα τον κολλαει στον τοιχο
''ρε στην κορη μου μιλησες ετσι ρε μαλακααααααα???''
εγω οταν πηγαινα πεμπτη ταξη ηταν καλοκαιρι η τελευταια μερα του σχολειου.
ειχαμε κανονισει διακοπες στην κρητη εκεινη τη μερα.ερχεται η μανα μου στο σχολειο κ λεει στον δασκαλο αν γινεται να με αφησει μια ωρα πιο νωρις γιατι επρεπε να προλαβουμε το καραβι.''οκ ' της λεει αυτος.
οταν εφτασε η ωρα παω στο δασκαλο κ του λεω ''κυριε ηρθε η μαμα μου κ σας ειπε να φυγω μια ωρα νωριτερα...'' δε προλαβα να ολοκληρωσω και μου λεει
''δε μας παρατας κ εσυ κ η μανα σου!!!αντε φυγε!!!''
παω σπιτι το λεω στον μπαμπα μου κ εγινε διαολος (απο αυτον πηρα κ εγω κ διαολιζομαι ευκολα χαχαχα)
τρεχει στο σχολειο βρισκει στην αυλη κατι παιδια να παιζουν κ εναν δασκαλο να τα επιτηρει!παει τον πιανει απο τον γιακα τον κολαει στα καγκελα και του λεει ''στην κορη μου μιλησες ετσι ρε μαλακαααα'''
αλλα...ειχε πιασει λαθος δασκαλο!
αφου το καταλαβε οτι πανω στα νευρα του αρπαξε λαθος ατομο...
τρεχει μεσα στα γραφεια.τον βρισκει κ φτου κ απο την αρχη
τον πιανει απο το γιακα τον κολλαει στον τοιχο
''ρε στην κορη μου μιλησες ετσι ρε μαλακααααααα???''
VAMPIRE- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Germany Gütersloh
Πήγαμε σήμερα στο σχολειό του είχε βάλει δυο 9 ένα γεωγραφία
και ένα ιστορία ….δεν την άφησα να πει
και πολλά την πηρά από την μούρη χαχαχα της είπα ότι να περιοριστή στην παράδοση
και την εξέταση των μαθημάτων γιατί, είσαι μικρή ακόμα για να μπορείς να κρήνης τα παιδία
και την συμπεριφορά τους (πρώτη φορά διδάσκει ) να σας πω λέει για τον Γιάννη πως τα πάει δεν
χεριάζετε τις λέω ξέρω αφού αναγκάζομαι και του ξανά κάνω παράδοση στο σπίτι οπότε
γνωρίζω και πως τα πάει μα με προσβάλετε τώρα λέει και εσύ προσβάλεις την νοιμοση μου λέγοντας στο παιδί ότι άλλη φορά να προσέχει
τα πράγματα του !!! εσύ θα έπρεπε να έχεις την επιτήρηση ώστε να μην είναι αναγκασμένα
να είναι πάνω από τα πράγματα τους αντί να παίζουν στο προαύλιο !!! τα είπα και
ξεθύμανα ουφφφφφ
και ένα ιστορία ….δεν την άφησα να πει
και πολλά την πηρά από την μούρη χαχαχα της είπα ότι να περιοριστή στην παράδοση
και την εξέταση των μαθημάτων γιατί, είσαι μικρή ακόμα για να μπορείς να κρήνης τα παιδία
και την συμπεριφορά τους (πρώτη φορά διδάσκει ) να σας πω λέει για τον Γιάννη πως τα πάει δεν
χεριάζετε τις λέω ξέρω αφού αναγκάζομαι και του ξανά κάνω παράδοση στο σπίτι οπότε
γνωρίζω και πως τα πάει μα με προσβάλετε τώρα λέει και εσύ προσβάλεις την νοιμοση μου λέγοντας στο παιδί ότι άλλη φορά να προσέχει
τα πράγματα του !!! εσύ θα έπρεπε να έχεις την επιτήρηση ώστε να μην είναι αναγκασμένα
να είναι πάνω από τα πράγματα τους αντί να παίζουν στο προαύλιο !!! τα είπα και
ξεθύμανα ουφφφφφ
Kαλα βρε κοριτσια δεν το πιστευω οτι μπορει να υπαρχουν τοσο ανευθυνοι εκπαιδευτικοι.Και να φανταστεις οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι διορισμενοι για να διδαξουν τα παιδια μας.
Δεν το συζητω απαραδεκτη η συμπεριφορα της συγκεκριμενης,και στο κατω κατω απότι ξερω οι περισσοτεροι δασκαλοι λενε στα παιδια να λενε το μαθημα με δικα τους λογια κι οχι παπαγαλια,αυτη τη προβλημα εχει;;;
Δεν το συζητω απαραδεκτη η συμπεριφορα της συγκεκριμενης,και στο κατω κατω απότι ξερω οι περισσοτεροι δασκαλοι λενε στα παιδια να λενε το μαθημα με δικα τους λογια κι οχι παπαγαλια,αυτη τη προβλημα εχει;;;
manoutita- Ημερομηνία εγγραφής : 01/03/2011
Ζώδια :
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΜμμμμμμμμ, ννννννννννναι, ο διορισμός των εκπαιδευτικών....ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφάλαιο.
Εν ολίγοις, εγώ είμαι εκπαιδευτικός, διορίστηκα μέσω ασεπ το 2008. Έδωσα εξετάσεις κάποια θεωρητικά μαθήματα και κάποια παιδαγωγικά (ένα πασάλειμα των διάφορων παιδαγωγικών μεθόδων) και μάλιστα παιδαγωγικά δεν είχα διδαχτεί ποτέ στο πανεπιστήμιο. Έψαξα βιβλία από τη φιλοσοφική γιατί δεν έιχα. Και ρωτώ εγώ: Πως ακριβώς ξέρει το υπουργείο παιδείας ότι εγώ είμαι μια καλή εκπαιδευτικός; Ξέρει αν έχω μεταδοτικότητα; Ξέρει αν έχω υπομονή; Ξέρει αν έχω αγάπη για τα παιδιά; Ξέρει αν μπορώ να διδάξω;;;; Οχι! Απλα ξε΄ρει ότι έχω πτυχίο Βιολογίας και έγραψα καλά σε καποιες εξετάσεις!!!!!
Βέβαια δοξάζω το θεό που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία αλλα δεν είναι σίγουρα ο σωστός τρόπος στελέχωσης των σχολείων μας
Ασε όταν ξεκίνησα τη δουλειά, με όρεξη εγώ, να κάνω προετοιμασία στο σπίτι, να ετοιμάζω άπειρα φυλλάδια,να προσπαθώ να προετοιμάσω πραγματικά τα παιδιά για τις πανελληνιες και να ακούω από τους 'παλιούς' καθηγητές το εξής : Μα γιατί σκοτίζεσαι;; Αφου θα τους τα κάνουν αυτά στο φροντιστήριο!!!!!
Αυτή είναι η δωρεάν παιδεία μας......
Κι εμείς ( ο εκπαιδευτικός σύλλογος ) καιγόμαστε μόνο για το μισθό μας...
Πάνε εκείνα τα χρόνια που οι δάσκαλοι δουλεύαν και αφιλοκερδώς στην ανάγκη..
Εν ολίγοις, εγώ είμαι εκπαιδευτικός, διορίστηκα μέσω ασεπ το 2008. Έδωσα εξετάσεις κάποια θεωρητικά μαθήματα και κάποια παιδαγωγικά (ένα πασάλειμα των διάφορων παιδαγωγικών μεθόδων) και μάλιστα παιδαγωγικά δεν είχα διδαχτεί ποτέ στο πανεπιστήμιο. Έψαξα βιβλία από τη φιλοσοφική γιατί δεν έιχα. Και ρωτώ εγώ: Πως ακριβώς ξέρει το υπουργείο παιδείας ότι εγώ είμαι μια καλή εκπαιδευτικός; Ξέρει αν έχω μεταδοτικότητα; Ξέρει αν έχω υπομονή; Ξέρει αν έχω αγάπη για τα παιδιά; Ξέρει αν μπορώ να διδάξω;;;; Οχι! Απλα ξε΄ρει ότι έχω πτυχίο Βιολογίας και έγραψα καλά σε καποιες εξετάσεις!!!!!
Βέβαια δοξάζω το θεό που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία αλλα δεν είναι σίγουρα ο σωστός τρόπος στελέχωσης των σχολείων μας
Ασε όταν ξεκίνησα τη δουλειά, με όρεξη εγώ, να κάνω προετοιμασία στο σπίτι, να ετοιμάζω άπειρα φυλλάδια,να προσπαθώ να προετοιμάσω πραγματικά τα παιδιά για τις πανελληνιες και να ακούω από τους 'παλιούς' καθηγητές το εξής : Μα γιατί σκοτίζεσαι;; Αφου θα τους τα κάνουν αυτά στο φροντιστήριο!!!!!
Αυτή είναι η δωρεάν παιδεία μας......
Κι εμείς ( ο εκπαιδευτικός σύλλογος ) καιγόμαστε μόνο για το μισθό μας...
Πάνε εκείνα τα χρόνια που οι δάσκαλοι δουλεύαν και αφιλοκερδώς στην ανάγκη..
giotaki83- Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Τόπος : SALONIKA FTWXOMANA
Να συμπληρώσω ……… ναι είναι ένα θέμα ο διορισμός……………. Και ένα
άλλο που πάει πακέτο είναι το δημόσιο …….. γενικότερα !!!!!! ΑΛΛΑ το μεγάλο θέμα
ΕΙΝΑΙ η ΠΑΙΔΙΑ που δυστυχώς εκεί συμβάλουν και όλοι οι …… διορισμένοι δάσκαλοι …..
μα λίγο τόσο λίγο να σκεφτούν λογικά θα πρέπει
να καταλάβουν ότι ότι σπέρνουν αυτό και θα θερίσουν …. Με λίγα λόγια είναι συνυπεύθυνοι
για την κοινωνικότητα των παιδιών που αργότερα μεταφράζετε σε απομόνωση και αντιρρησία
και και και και…… τέλος πάντων αυτό είναι ένα θέμα που δεν τελειώνει και που εμείς
σαν γονείς δουλεύουμε πάνω στα παιδιά μας δυο και τρεις φορές προς χάριν τις ανικανότητας
των διδασκόντων ……… και πάει λέγοντας
ΟΜΩΣ θα πρέπει να πω ότι δεν είναι όλοι το ίδιο υπάρχουν και
εξαιρέσεις όπως παντού άλλωστε δεν θα ξεχάσω για παράδειγμα την δασκάλα που είχε
για τα πρώτα δυο χρόνια στο δημοτικό ο Γιάννης άψογη ας είναι καλά!!! έδωσε βάσης στα παιδιά ώστε
να μπορούν να τα καταφέρουν !!! ήταν μια
δασκάλα που αγαπούσε πραγματικά την δουλεία της !!! και φυλλάδες και να κάθετε
στα διαλειμματα να βοηθήσει τα παιδιά και και και!!!!! όταν την ρώτησα την σημερινή δασκάλα γιατί
δεν δεινή φυλλάδες η απάντηση ήταν μμααα
μου το απαγορεύει το υπουργείο και εδώ γελάμε
όλοι μαζί χαχαχαχχαχα
άλλο που πάει πακέτο είναι το δημόσιο …….. γενικότερα !!!!!! ΑΛΛΑ το μεγάλο θέμα
ΕΙΝΑΙ η ΠΑΙΔΙΑ που δυστυχώς εκεί συμβάλουν και όλοι οι …… διορισμένοι δάσκαλοι …..
μα λίγο τόσο λίγο να σκεφτούν λογικά θα πρέπει
να καταλάβουν ότι ότι σπέρνουν αυτό και θα θερίσουν …. Με λίγα λόγια είναι συνυπεύθυνοι
για την κοινωνικότητα των παιδιών που αργότερα μεταφράζετε σε απομόνωση και αντιρρησία
και και και και…… τέλος πάντων αυτό είναι ένα θέμα που δεν τελειώνει και που εμείς
σαν γονείς δουλεύουμε πάνω στα παιδιά μας δυο και τρεις φορές προς χάριν τις ανικανότητας
των διδασκόντων ……… και πάει λέγοντας
ΟΜΩΣ θα πρέπει να πω ότι δεν είναι όλοι το ίδιο υπάρχουν και
εξαιρέσεις όπως παντού άλλωστε δεν θα ξεχάσω για παράδειγμα την δασκάλα που είχε
για τα πρώτα δυο χρόνια στο δημοτικό ο Γιάννης άψογη ας είναι καλά!!! έδωσε βάσης στα παιδιά ώστε
να μπορούν να τα καταφέρουν !!! ήταν μια
δασκάλα που αγαπούσε πραγματικά την δουλεία της !!! και φυλλάδες και να κάθετε
στα διαλειμματα να βοηθήσει τα παιδιά και και και!!!!! όταν την ρώτησα την σημερινή δασκάλα γιατί
δεν δεινή φυλλάδες η απάντηση ήταν μμααα
μου το απαγορεύει το υπουργείο και εδώ γελάμε
όλοι μαζί χαχαχαχχαχα
Θα διαφωνησω...Περασα χαρη στο ΑΣΕΠ και διαβασα θεωρητικα παρα πολλα. Νομιζα οτι ετσι ειναι, οτι εγραφαν τα βιβλια, στηριχτηκα και εγω στο υπουργειο. Αλλα με τα χρονια η πειρα με διδαξε αλλα..Οι νεες δασκαλες στην αρχη ειναι ατυχια για τα παιδακια που την πρωτοεχουν γιατι δεν εχουν πειρα, αλλα δωστε τες χρονο και τοπο, υποδειξτε με αγαπη και κατανοηση.
Γιωτακι,εμεις δεν κανουμε παιδαγωγικα, οι δασκαλοι κανουν. Αν και εγω εκανα ενα χρονο παιδαγωγικα στη σχολη, αλλα δε με εφτασε. Και μαλιστα οι πιο νεες τα εχουν και πιο προσφατα. Ναι, η εμπειρια μετραει και τα λαθη της δασκαλας ειναι λογω απειριας. Αλλα αν εμεις καταρρακωνουμε το κυρος της, απο τη μια δεν τη βοηθαμε να καταλαβει το λαθος αλλα μονο πληγωνεται, γιατι ως νεα ειναι πιο κοντα στα παιδια και αν δεν της κοψουμε τα φτερα πιο ενθουσιωδης. Την παροπλιζουμε.
Οταν λοιπον μπροστα στα παιδια-δεν ξερω, υποθετω- τη μειωνουμε, τοτε χωρις κυρος τι επιδραση θετικη θα εχει στα παιδια μας; Πως θα επιβαλλεται αν εμεις την κανουμε ρομπα; ''Μωρε, κατι ειπε και η δασκαλα η αχρηστη'' θα λενε τα παιδακια και ουτε θα την ακουνε. Οι δασκαλοι δεν επιβαλλονται και δεν εχουν επιδραση γιατι εχουμε παψει να δινουμε τις αναλογες ευθυνες στα παιδια μας. Τοτε τι παιδια θα δημιουργησουμε; Παιδια που τις ευθυνες θα τις ριχνους στους δασκαλους, στους γονεις, σε ολους εκτος απο τους ιδιους.
Σημερα με εκνευρισε η δασκαλα της μεγαλης μου κορης. Και απο την αρχη με ενοχλει η προκαταληψη της κατα της κορης μου. Αλλα δε λεω τιποτε στην κορη μου, δε μειωνω τη δασκαλα, της λεω την αποψη μου χωρις χαρακτηρισμους και οχι μπροστα στην κορη μου.Την κυρια και τα ματια σου της λεω. Για να αφησω το περιθωριο να περασει τα μηνυματα της η κυρια.
Ξερετε οτι στο γυμνασιο που δουλευω τι ψεμμα και διπλοπροσωπια βλεπω απο τα παιδια; Να ψευδονται ασυστολως και μετα οταν φαινεται η αληθεια οι γονεις να φευγουν ντροπιασμενοι για τις φωνες που εβαλαν στο δασκαλο του παιδιου τους.
Ως και στα χωραφια μας μπαινουν, ο αλλος ο γονεας φωναζε ανικανο εναν καθηγητη που και εγω τον ειχα καθηγητη, εξαιρετικος δασκαλος, οτι δεν ξερει τι του γινεται, πεταξε τα γραπτα, επειδη δε συμφωνουσε με το βαθμο στον ελεγχο. Καταρχην τι υποτιμηση ενος εργου που δε γνωριζουμε...περιττο να πω οτι εφυγε ζητωντας συγνωμη γιατι ειδε οτι το γραπτο δεν ηταν οπως το παιδι ειχε ισχυριστει και αυτος υπεθετε οτι το γραπτο και το παιδι ηταν τελεια...
Φυσικα υπαρχουν οι καθηγητες που λενε οτι τα παιδια θα μαθουν απο τα φροντιστηρια. Αυτοι ειναι ανευθυνοι αλλα και ισως απογοητευμενοι. Ειδικα στο λυκειο, τα παιδια δε δινουν σημασια στον καθηγητη γιατι τα ιδια λενε οτι το φροντιστηριο θα τους τα μαθει . Και εχω δει αξιολογους καθηγητες να βγαινουν απο αιθουσες και σχεδον να καταρρεουν απο την απογοητευση.
Γιωτακι,εμεις δεν κανουμε παιδαγωγικα, οι δασκαλοι κανουν. Αν και εγω εκανα ενα χρονο παιδαγωγικα στη σχολη, αλλα δε με εφτασε. Και μαλιστα οι πιο νεες τα εχουν και πιο προσφατα. Ναι, η εμπειρια μετραει και τα λαθη της δασκαλας ειναι λογω απειριας. Αλλα αν εμεις καταρρακωνουμε το κυρος της, απο τη μια δεν τη βοηθαμε να καταλαβει το λαθος αλλα μονο πληγωνεται, γιατι ως νεα ειναι πιο κοντα στα παιδια και αν δεν της κοψουμε τα φτερα πιο ενθουσιωδης. Την παροπλιζουμε.
Οταν λοιπον μπροστα στα παιδια-δεν ξερω, υποθετω- τη μειωνουμε, τοτε χωρις κυρος τι επιδραση θετικη θα εχει στα παιδια μας; Πως θα επιβαλλεται αν εμεις την κανουμε ρομπα; ''Μωρε, κατι ειπε και η δασκαλα η αχρηστη'' θα λενε τα παιδακια και ουτε θα την ακουνε. Οι δασκαλοι δεν επιβαλλονται και δεν εχουν επιδραση γιατι εχουμε παψει να δινουμε τις αναλογες ευθυνες στα παιδια μας. Τοτε τι παιδια θα δημιουργησουμε; Παιδια που τις ευθυνες θα τις ριχνους στους δασκαλους, στους γονεις, σε ολους εκτος απο τους ιδιους.
Σημερα με εκνευρισε η δασκαλα της μεγαλης μου κορης. Και απο την αρχη με ενοχλει η προκαταληψη της κατα της κορης μου. Αλλα δε λεω τιποτε στην κορη μου, δε μειωνω τη δασκαλα, της λεω την αποψη μου χωρις χαρακτηρισμους και οχι μπροστα στην κορη μου.Την κυρια και τα ματια σου της λεω. Για να αφησω το περιθωριο να περασει τα μηνυματα της η κυρια.
Ξερετε οτι στο γυμνασιο που δουλευω τι ψεμμα και διπλοπροσωπια βλεπω απο τα παιδια; Να ψευδονται ασυστολως και μετα οταν φαινεται η αληθεια οι γονεις να φευγουν ντροπιασμενοι για τις φωνες που εβαλαν στο δασκαλο του παιδιου τους.
Ως και στα χωραφια μας μπαινουν, ο αλλος ο γονεας φωναζε ανικανο εναν καθηγητη που και εγω τον ειχα καθηγητη, εξαιρετικος δασκαλος, οτι δεν ξερει τι του γινεται, πεταξε τα γραπτα, επειδη δε συμφωνουσε με το βαθμο στον ελεγχο. Καταρχην τι υποτιμηση ενος εργου που δε γνωριζουμε...περιττο να πω οτι εφυγε ζητωντας συγνωμη γιατι ειδε οτι το γραπτο δεν ηταν οπως το παιδι ειχε ισχυριστει και αυτος υπεθετε οτι το γραπτο και το παιδι ηταν τελεια...
Φυσικα υπαρχουν οι καθηγητες που λενε οτι τα παιδια θα μαθουν απο τα φροντιστηρια. Αυτοι ειναι ανευθυνοι αλλα και ισως απογοητευμενοι. Ειδικα στο λυκειο, τα παιδια δε δινουν σημασια στον καθηγητη γιατι τα ιδια λενε οτι το φροντιστηριο θα τους τα μαθει . Και εχω δει αξιολογους καθηγητες να βγαινουν απο αιθουσες και σχεδον να καταρρεουν απο την απογοητευση.
Κοριτσομανα- Ημερομηνία εγγραφής : 12/03/2011
Τόπος : ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δε νομιζω επειδη διαφωνω να με βγαλει καρτα καμια!
Ουτε και για το σεντονι μου, θα το ''χτενιζα'' και θα εβγαινε πιο μικρο και πιο περιεκτικο αλλα γραφω με πολυ πιεση...
Και φυσικα αυτες ειναι αποψεις μου, γιατι βλεπω ποσο οι γονεις υποσκαπτουμε καθε προσπαθεια των εκπαιδευτικων...
Και φυσικα αυτο με τα γυαλια ηταν ανοητο και ανευθυνο εκ μερους της, ισως οι φωνες να της εκαναν ενα καλο, να υπολογιζει τις συνεπειες μια ανευθυνης στιγμιαιας παραξης. Αλλα ως εκει βρε κοριτσια, γνωμη μου παντα...σας εξηγησα γιατι, παραπανω.
Ουτε και για το σεντονι μου, θα το ''χτενιζα'' και θα εβγαινε πιο μικρο και πιο περιεκτικο αλλα γραφω με πολυ πιεση...
Και φυσικα αυτες ειναι αποψεις μου, γιατι βλεπω ποσο οι γονεις υποσκαπτουμε καθε προσπαθεια των εκπαιδευτικων...
Και φυσικα αυτο με τα γυαλια ηταν ανοητο και ανευθυνο εκ μερους της, ισως οι φωνες να της εκαναν ενα καλο, να υπολογιζει τις συνεπειες μια ανευθυνης στιγμιαιας παραξης. Αλλα ως εκει βρε κοριτσια, γνωμη μου παντα...σας εξηγησα γιατι, παραπανω.
Κοριτσομανα- Ημερομηνία εγγραφής : 12/03/2011
Τόπος : ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Χμμμμμ……….. συμφωνώ και διαφωνώ παράλληλα !!!
Τόνισα πως υπάρχουν και εξαιρέσεις ……….
Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα
Εμπειρία …. Ναι είναι άπειρη σαν πρωτοδιόριστη συμφωνώ …. Όμως αναρωτιέμαι το εξής λογικό συμπέρασμα
δεν έχουν παρελθόν σαν παιδιά ??… στο σχολειό ?? βιώματα …?? που αυτά μας μαθαίνουν και καθοδηγούν το μέλλον
μας . συμφωνώ ότι στα πρώτα τους βήματα σαν δάσκαλοι εν αρχής πανικοβάλλονται
και προσπαθούν να εδραιωθούν κτλ κτλ. όμως και πάλι λέω ότι θα πρέπει να έχουν πάντα
σαν γνώμονα τον παρελθόν τους και αν δεν έχουν να μην γίνουν εκπαιδευτικοί γιατί
έχω αρκετά μα παρά πολλά παραδείγματα πως από την νοοτροπία μερικών ( όχι όλων
) ανατρέπετε όλο το κοινωνικοποιημένο καθεστώς ενός παιδιού
Ναι συμφωνώ πως και εμείς σαν γονείς θα πρέπει να κάνουμε ακόμα
ένα βήμα ως προς το ενδιάμεσο σχολειού σπιτιού όμως σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι
ούτε και ανέχομαι να κάνω και την καθοδήγηση σε εκπαιδευτικού τον θεωρώ άμεσα υπεύθυνο
ως προς ένα ποσοστό για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου και για αυτό έχω απαιτήσεις
Πριν συνεχίσω να επισημάνω ότι για μένα ο εκπαιδευτικός
είναι ο οδηγός του προτού βηματισμού προς την κοινωνία
Ο όρος ο ρόλος και η ερμηνεία του δάσκαλου έχουν παραποιηθεί
και μεταμορφωθεί υπό την αιγίδα του δημόσιου υπαλλήλου
Ναι θα μειώσω τον δάσκαλο μπροστά στο παιδί μου όταν και εφόσον
έχει προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό στο παιδί μου . μεγαλώνω το παιδί μου μαθαίνοντας
του ότι οι άξιες είναι ισες και ο σεβασμός κερδίζετε δεν κατακτιέται
Και για να μην μιλώ στον αέρα θα φέρω παράδειγμα .. πριν από
μερικές μέρες εξομολογεί στο γιο μου ότι οι βαθμοί που θα πάρει θα είναι χαμηλοί
λόγο του ότι έχασε 2 εβδομάδων υλη την όποια όμως προσπαθούσε να την καλύψει πυρετωδώς
και εμείς μαζί του (το έχω αναφέρει αυτό και σε άλλο ποστ ) . και ρωτώ λοιπών
με αυτή την συμπεριφορά δεν κόβει τα λεγόμενα φτερά που λες στο παιδί ?? δεν
τον βγάζει έκτος δεν του συνθλιβεί την ορμητικότητα για τον ανταγωνισμό και αλλά
πολλά και σαν αποτέλεσμα είναι λογικό να σηκώνει τους ώμους του και να αποφασίζει
ότι αφού είναι έτσι γιατί και εγώ να αγωνίζομαι ?????? λέω εγώ τώρα …….
Και κάτι ακόμα …. Αξιολόγηση ……. Το θεωρώ λογικά πιο εύκολο
να αξιολόγησης ένα παιδί παρά ένα μεγάλο και έμπειρο έτσι δεν είναι ??? και λέω
ένα απλό παράδειγμα σε λογικά πλαίσια . ο δάσκαλος γνωρίζει τους γονείς ο δάσκαλος
βλέπει το παιδί που αυτό είναι ο καθρέφτης της οικογενείας του .. ένα παιδί δεν
είναι ικανό εμπειρικά να κρύψει η να αποφυγή πολλά από τις δημοτικότητας του ..
όποτε η αξιολόγηση του ως προς την συμπεριφορά την διαπεραστικότητα και όλα τα αλλά
είναι πιστεύω λογικά εύκολη η πάλι μπορεί εγώ να κάνω και λάθος ( τραγικό ) και
ίσως να ζω κάπου άλλου
Μην σας κουράζω αλλά κρατήστε όμως αυτό που προείπα δεν
είναι όλοι ίδιοι
Τόνισα πως υπάρχουν και εξαιρέσεις ……….
Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα
Εμπειρία …. Ναι είναι άπειρη σαν πρωτοδιόριστη συμφωνώ …. Όμως αναρωτιέμαι το εξής λογικό συμπέρασμα
δεν έχουν παρελθόν σαν παιδιά ??… στο σχολειό ?? βιώματα …?? που αυτά μας μαθαίνουν και καθοδηγούν το μέλλον
μας . συμφωνώ ότι στα πρώτα τους βήματα σαν δάσκαλοι εν αρχής πανικοβάλλονται
και προσπαθούν να εδραιωθούν κτλ κτλ. όμως και πάλι λέω ότι θα πρέπει να έχουν πάντα
σαν γνώμονα τον παρελθόν τους και αν δεν έχουν να μην γίνουν εκπαιδευτικοί γιατί
έχω αρκετά μα παρά πολλά παραδείγματα πως από την νοοτροπία μερικών ( όχι όλων
) ανατρέπετε όλο το κοινωνικοποιημένο καθεστώς ενός παιδιού
Ναι συμφωνώ πως και εμείς σαν γονείς θα πρέπει να κάνουμε ακόμα
ένα βήμα ως προς το ενδιάμεσο σχολειού σπιτιού όμως σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι
ούτε και ανέχομαι να κάνω και την καθοδήγηση σε εκπαιδευτικού τον θεωρώ άμεσα υπεύθυνο
ως προς ένα ποσοστό για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου και για αυτό έχω απαιτήσεις
Πριν συνεχίσω να επισημάνω ότι για μένα ο εκπαιδευτικός
είναι ο οδηγός του προτού βηματισμού προς την κοινωνία
Ο όρος ο ρόλος και η ερμηνεία του δάσκαλου έχουν παραποιηθεί
και μεταμορφωθεί υπό την αιγίδα του δημόσιου υπαλλήλου
Ναι θα μειώσω τον δάσκαλο μπροστά στο παιδί μου όταν και εφόσον
έχει προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό στο παιδί μου . μεγαλώνω το παιδί μου μαθαίνοντας
του ότι οι άξιες είναι ισες και ο σεβασμός κερδίζετε δεν κατακτιέται
Και για να μην μιλώ στον αέρα θα φέρω παράδειγμα .. πριν από
μερικές μέρες εξομολογεί στο γιο μου ότι οι βαθμοί που θα πάρει θα είναι χαμηλοί
λόγο του ότι έχασε 2 εβδομάδων υλη την όποια όμως προσπαθούσε να την καλύψει πυρετωδώς
και εμείς μαζί του (το έχω αναφέρει αυτό και σε άλλο ποστ ) . και ρωτώ λοιπών
με αυτή την συμπεριφορά δεν κόβει τα λεγόμενα φτερά που λες στο παιδί ?? δεν
τον βγάζει έκτος δεν του συνθλιβεί την ορμητικότητα για τον ανταγωνισμό και αλλά
πολλά και σαν αποτέλεσμα είναι λογικό να σηκώνει τους ώμους του και να αποφασίζει
ότι αφού είναι έτσι γιατί και εγώ να αγωνίζομαι ?????? λέω εγώ τώρα …….
Και κάτι ακόμα …. Αξιολόγηση ……. Το θεωρώ λογικά πιο εύκολο
να αξιολόγησης ένα παιδί παρά ένα μεγάλο και έμπειρο έτσι δεν είναι ??? και λέω
ένα απλό παράδειγμα σε λογικά πλαίσια . ο δάσκαλος γνωρίζει τους γονείς ο δάσκαλος
βλέπει το παιδί που αυτό είναι ο καθρέφτης της οικογενείας του .. ένα παιδί δεν
είναι ικανό εμπειρικά να κρύψει η να αποφυγή πολλά από τις δημοτικότητας του ..
όποτε η αξιολόγηση του ως προς την συμπεριφορά την διαπεραστικότητα και όλα τα αλλά
είναι πιστεύω λογικά εύκολη η πάλι μπορεί εγώ να κάνω και λάθος ( τραγικό ) και
ίσως να ζω κάπου άλλου
Μην σας κουράζω αλλά κρατήστε όμως αυτό που προείπα δεν
είναι όλοι ίδιοι
να πω την αποψη μου αλλα μην βαρεσετε καλο θα ηταν εαν θα θελατε να κανετε καποια παρατηρηση στην δασκαλα να το κανετε οταν θα ειναι μονη της κ εαν σας συνδεση με καιρο να απευθυνθειτε στο δθιευθηντη του σχολειου κ εαν σας συνδεση κ αυτος τοτε να πατε στο αρμοδιο γραφειο πρωτοβαθμειας εκπαιδυσης κλπ κ ετσι ισως να μην την απαξιωσετε μπροστα στα παιδια
ναι εχει δικιο η φροσω κοριτσια εγω συμφωνω
VAMPIRE- Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια :
Τόπος : Germany Gütersloh
Παντως η αλήθεια είναι ότι όλοι στη δουλειά μας θεωρούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Δηλαδή η εν λόγω δασκάλα προφανώς θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι και αυτό που πρέπει. Και επειδή ακριβώς έτσι νιώθουμε, είναι δύσκολο να αλλάξει η αποψη μας και να δεχτούμε έτσι απλά ότι κάνουμε λάθος. Θέλω να πω ότι υπάρχει ένας αλφα εγωισμός που δεν μας επιτρεπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι
Νομίζω ότι άκρη δεν θα βγει...
εγω αν αυριο μεθαύριο έχω προβλήτα με δασκάλους/ καθηγητές απλά με ευγενικό ύφος θα ζητούσα λίγη κατανόηση
Επίσης κάποιες αντιρρήσεις στα λεγόμενα σου κοριτσομάναζ
1. δεν ξέρω τι ισχύει με τους δασκάλους αλλα με τους καθηγητές δεν ισχύει ότι μια νέα καθηγήτρια είναι ατυχία για τα παιδιά. Η μικρή μου πείρα έδειξε ότι η επαφή μου με τα παιδιά και η αγάπη που τους καλλιέργησα για το μάθημα μου ήταν ανώτερη πιστεψε με από καθηγητών με πολυετή πείρα που έχουν πολύ απλά βαρεθεί να ασχολούνται με παιδιά που δεν θέλουν να μάθουν. Εκεί ήταν η μαγκιά για μένα. Να κάνω τα παιδιά να ενδιαφερθου
2. Ως προς το ότι τα παιδια δεν παρακολουθουν γιατί σου λέει θα τα ακούσω στο φροντιστήριο, έχεις εν μέρει δίκιο αλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις κάτι να προσφέρεις . Πολλά παιδιά από τις τάξεις μου σταμάτησαν το φροντιστήριο στη μέση της χρονιάς γιατί διαπίστωσαν ότι περισσότεραείχε να τους προσφέρει το σχολείο παρά το φροντιστήριο.
Ομως κοριτσομάνα θα συμφωνήσω απόλυτα στα λεγόμενα σου ως προς την εικόνα του δασκάλου που καλλιεργούν οι γονείς στα παιδιά τους. Ότι και ναείναι η δασκάλα, ο γονιός δεν πρεπει να την απαξιώνει στα παιδιά του γιατί απαξιώνει ουσιαστικά την εκπαίδευση του.
Δύσκολο το έργο και του εκπαιδευτικού αλλα και του γονιού
Υπομονή τι άλλο...!!!!!!!
Νομίζω ότι άκρη δεν θα βγει...
εγω αν αυριο μεθαύριο έχω προβλήτα με δασκάλους/ καθηγητές απλά με ευγενικό ύφος θα ζητούσα λίγη κατανόηση
Επίσης κάποιες αντιρρήσεις στα λεγόμενα σου κοριτσομάναζ
1. δεν ξέρω τι ισχύει με τους δασκάλους αλλα με τους καθηγητές δεν ισχύει ότι μια νέα καθηγήτρια είναι ατυχία για τα παιδιά. Η μικρή μου πείρα έδειξε ότι η επαφή μου με τα παιδιά και η αγάπη που τους καλλιέργησα για το μάθημα μου ήταν ανώτερη πιστεψε με από καθηγητών με πολυετή πείρα που έχουν πολύ απλά βαρεθεί να ασχολούνται με παιδιά που δεν θέλουν να μάθουν. Εκεί ήταν η μαγκιά για μένα. Να κάνω τα παιδιά να ενδιαφερθου
2. Ως προς το ότι τα παιδια δεν παρακολουθουν γιατί σου λέει θα τα ακούσω στο φροντιστήριο, έχεις εν μέρει δίκιο αλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις κάτι να προσφέρεις . Πολλά παιδιά από τις τάξεις μου σταμάτησαν το φροντιστήριο στη μέση της χρονιάς γιατί διαπίστωσαν ότι περισσότεραείχε να τους προσφέρει το σχολείο παρά το φροντιστήριο.
Ομως κοριτσομάνα θα συμφωνήσω απόλυτα στα λεγόμενα σου ως προς την εικόνα του δασκάλου που καλλιεργούν οι γονείς στα παιδιά τους. Ότι και ναείναι η δασκάλα, ο γονιός δεν πρεπει να την απαξιώνει στα παιδιά του γιατί απαξιώνει ουσιαστικά την εκπαίδευση του.
Δύσκολο το έργο και του εκπαιδευτικού αλλα και του γονιού
Υπομονή τι άλλο...!!!!!!!
giotaki83- Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Τόπος : SALONIKA FTWXOMANA
Παρόμοια θέματα
» Πρόβλημα …….
» Η κόρη μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πάνες
» Επιστροφή στο σχολείο: γκρίνια ή καλή διάθεση
» To δημοτικό σχολείο Μάρπησσας Πάρου ετοιμάζει παζάρι!!!
» Η κόρη μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πάνες
» Επιστροφή στο σχολείο: γκρίνια ή καλή διάθεση
» To δημοτικό σχολείο Μάρπησσας Πάρου ετοιμάζει παζάρι!!!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|