Mothers For Ever-Mamadospito-Μαμαδοσπιτο
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
tinascraft.com
Image hosted by servimg.com
goneisonline
27 εως 40 εβδομαδων  110
Πρόσφατα Θέματα
» ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!
από BokSurat Τετ Ιουλ 23, 2014 11:46 pm

» Γάλα novalac ar digest
από mariantaki Τρι Απρ 01, 2014 8:41 am

» ζηταω καροτσι,relax,ρουχαλακια και λοιπα ειδη για νογεννητο αγορακι
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:18 am

» Χαρίζω μάρσιπο Chicco
από violetta13 Τετ Μαρ 19, 2014 3:06 am

» ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
από BokSurat Τετ Φεβ 26, 2014 1:47 am

» xarizo gala neomil to 1
από μαρω Κυρ Φεβ 09, 2014 6:47 pm

» ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:34 am

» Πεθερα για γερα νευρα
από Rea Τετ Ιαν 29, 2014 4:32 am

» Καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!!
από Ladycat Δευ Δεκ 16, 2013 12:30 pm

» πωληση καλλυντηκων απο το internet
από aristea_85 Τρι Δεκ 03, 2013 4:03 am

» Διαγωνισμός
από SEAGULL11 Πεμ Νοε 21, 2013 9:00 am

» ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:58 am

» ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΡΟΥΧΑ
από BIBIAN Πεμ Νοε 07, 2013 2:54 am

» Νέος διαγωνισμός με δώρο 20 χωνάκια γεμάτα ζαχαρωτά!!!
από elfoula Σαβ Νοε 02, 2013 6:51 am

» δεν λειτουργει το φορουμ δεν βλεπω μανουλες μεσα
από Ladycat Παρ Οκτ 25, 2013 3:18 pm

follow us
translator

mamdospito
greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
steliosmusic

27 εως 40 εβδομαδων

Πήγαινε κάτω

27 εως 40 εβδομαδων  Empty 27 εως 40 εβδομαδων

Δημοσίευση από ΠΟΠΗ Πεμ Φεβ 24, 2011 5:47 am

27η εβδομάδα

Μητέρα: Επιτέλους, μπήκατε στο τρίτο τρίμηνο! Από δω και πέρα θα αρχίσετε να παίρνετε πολύ περισσότερο βάρος, που είναι όμως απαραίτητο για την ανάπτυξη του μωρού σας. Σκεφτείτε μόνο ότι το στήθος σας θα τριπλασιαστεί σε βάρος και ότι στον οργανισμό σας κυκλοφορούν τώρα 30-50% περισσότερα υγρά! Μην ξεχνάτε ακόμη ότι το μωρό και ο πλακούντας ευθύνονται για αρκετά από τα κιλά σας.

Έμβρυο: Το δέρμα του εμβρύου είναι ρυτιδωμένο, από τη συνεχή επαφή του με τα υγρά του αμνιακού σάκου και θα παραμείνει έτσι για μερικές εβδομάδες μετά τη γέννα. Το βάρος του έχει φτάσει τα 900 γραμμάρια!



28η εβδομάδα

Μητέρα: Οι επισκέψεις στο γιατρό σας θα πυκνώσουν. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να λύσετε τις όποιες απορίες σας σχετικά με τη γέννα και συζητήστε μαζί του για το είδος του τοκετού που επιθυμείτε. Το στήθος σας μπορεί να αρχίσει να εκκρίνει πύαρ (τον πρόδρομο του γάλακτος). Σε περίπτωση που το ρέζους σας έχει αποδειχτεί αρνητικό και αντίθετο από του συζύγου σας, θα σας κάνουν μια ένεση για να προλάβουν τυχόν επιπλοκές στο έμβρυο σε επόμενη εγκυμοσύνη σας.

Έμβρυο: Αναπτύσσονται οι βλεφαρίδες του. Στα αρσενικά έμβρυα αρχίζουν να κατεβαίνουν οι όρχεις. Το μήκος του τώρα φτάνει τα 35 εκατοστά και το βάρος του το 1 κιλό. Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, σε περίπτωση που γεννηθεί σ' αυτό το στάδιο το μωρό σας έχει αρκετές πιθανότητες επιβίωσης.



29η εβδομάδα

Μητέρα: Ο όγκος σας αυξάνεται και σ' αυτό το στάδιο μπορεί να νιώθετε ότι τα εντόσθιά σας στριμώχνονται από τη μήτρα. Για να ανακουφιστείτε, προσπαθήστε α) να διατηρείτε σωστή στάση του σώματος, β) να προσέχετε τη διατροφή σας και γ) να ασκήστε. Οι μεγαλύτερες ενοχλήσεις πάντως εντοπίζονται στην πλάτη, τα πόδια και τα πνευμόνια (καθώς τώρα χρειάζεται να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με οξυγόνο).

Έμβρυο: Το έμβρυο αρχίζει να προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη μέρα. Το σώμα του μαθαίνει να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και ο μυελός των οστών του παράγει πλέον τα ερυθρά αιμοσφαίρια που χρειάζεται. Οι κινήσεις του περιορίζονται κάπως, καθώς τώρα ο όγκος του καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στον αμνιακό σάκο. Το βάρος του είναι γύρω στα 1.100 γραμμάρια.


30η εβδομάδα

Μητέρα: Η σωστή στάση του σώματος μειώνει την πίεση που ασκείται στην πλάτη σας από την αλλαγή του κέντρου βάρους σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις αντοχές σας και να μειώσετε τις ενοχλήσεις είναι η ήπια άσκηση, όπως είναι το περπάτημα ή το κολύμπι.

Έμβρυο: Το έμβρυο αρχίζει να "συνειδητοποιεί" το περιβάλλον του. Η άποψη πάντως ότι η μήτρα είναι ένα σκοτεινό μέρος δεν φαίνεται να ευσταθεί, καθώς γνωρίζουμε πλέον ότι τα έμβρυα είναι σε θέση να αντιληφθούν τις εναλλαγές του φωτός. Αν νιώθετε συσπάσεις, επωφεληθείτε από την ευκαιρία για να εξασκηθείτε στις αναπνοές σας. Το μωρό σας έχει βάρος γύρω στα 1.300 γραμμάρια και μήκος 35 εκατοστά.


31η εβδομάδα

Μητέρα: Η κοιλιά σας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και ίσως νιώθετε πόνους στα πλευρά, καθώς τώρα το μωρό καταλαμβάνει όλο το διαθέσιμο χώρο της θωρακικής σας κοιλότητας. Ενδέχεται επίσης να υποφέρετε από καούρες, καθώς το στομάχι σας πιέζεται. Μένετε για λίγο όρθια έπειτα από κάθε γεύμα και τρώτε μικρότερες ποσότητες φαγητού, περισσότερες φορές την ημέρα. Η πιο συνηθισμένη ωστόσο ενόχληση των γυναικών σ' αυτό το στάδιο, παραμένει ο πόνος στην πλάτη. Επίσης, η ορμόνη ρελαξίνη χαλαρώνει τους συνδέσμους σας και για το λόγο αυτό είστε πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα. Λίγη προσοχή λοιπόν και κοντεύουμε!

Έμβρυο: Μην ανησυχείτε αν ώρες ώρες σας πιάνει δύσπνοια (το μωρό σας δεν κινδυνεύει, καθώς παίρνει όλο το οξυγόνο που χρειάζεται από το αίμα σας). Οι κόρες των ματιών του διαστέλλονται και συστέλλονται ανάλογα με το φως και το δέρμα του αλλάζει χρώμα (από κόκκινο γίνεται ροζ), λόγω του υποδόριου λίπους. Το βάρος του φτάνει το 1,5 κιλό.


32η εβδομάδα

Μητέρα: Στο στάδιο αυτό οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν για τον τοκετό και τους πόνους της γέννας. Ο κάθε τοκετός είναι διαφορετικός και καλό θα ήταν να αρχίζατε να σκέφτεστε τις αναλγητικές μεθόδους που προσφέρονται και τις επιλογές που έχετε, ώστε να διασφαλίσετε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη γέννα σας.

Έμβρυο: Οι κινήσεις του μωρού σας θα φτάσουν στο απόγειό τους την εβδομάδα αυτή. Τα περισσότερα μωρά παίρνουν γύρω στο ένα κιλό το μήνα αυτό - βάρος που οφείλεται κυρίως σε λίπος και μυϊκό ιστό. Το βάρος του φτάνει το 1,7 κιλό και το μήκος του τα 40 εκατοστά.


33η εβδομάδα

Μητέρα: Οι κινήσεις του μωρού σας γίνονται λιγότερες, αλλά θα μπορείτε να ξεχωρίσετε από ποιο σημείο του σώματός του προέρχονται.

Έμβρυο: Αν το μωρό σας γεννηθεί τώρα, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει άπνοια λόγω πνευμονικής ανεπάρκειας. Το βάρος του φτάνει σχεδόν τα 2 κιλά.


34η εβδομάδα

Μητέρα: Οι συσπάσεις σας πληθαίνουν, προετοιμάζοντας τον οργανισμό σας για τον επερχόμενο τοκετό. Ο τοκετός χωρίζεται σε τρία στάδια.
Πρώτο στάδιο: Αρχίζει με τις κανονικές συσπάσεις, που αυξάνουν σε ένταση και συχνότητα όσο περνά η ώρα, μέχρι να γίνουν πιο τακτικές (στο λεγόμενο μεταβατικό στάδιο, που χαρακτηρίζεται από τη διαστολή του τραχήλου).
Δεύτερο στάδιο: Ο τράχηλος διαστέλλεται εντελώς κι έρχεται η ώρα των εξωθήσεων. Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι μόνο τότε νιώθουν ότι συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία. Σ' αυτό το στάδιο, αν κριθεί απαραίτητο θα σας γίνει περινεοτομή. Το τέλος του δεύτερου σταδίου σηματοδοτείται από τη γέννηση του μωρού σας!
Τρίτο στάδιο: Είναι το πιο χαλαρό από τα τρία στάδια, καθώς το μωρό έχει γεννηθεί και μένει μόνο η αποβολή του πλακούντα (μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως μία ώρα) για να ολοκληρωθεί ο τοκετός. Ο άμεσος πάντως θηλασμός του μωρού σας επισπεύδει την αποβολή του πλακούντα και βοηθάει στη μείωση τυχόν αιμορραγίας.

Έμβρυο: Το μωρό εξακολουθεί να μεγαλώνει. Οι ορμόνες που παράγονται από τον πλακούντα ενεργοποιούν την παραγωγή γάλακτος από το στήθος σας.


35η εβδομάδα

Μητέρα Ο ύπνος σας γίνεται όλο και πιο δύσκολος, καθώς ο όγκος σας δεν σας επιτρέπει να βολευτείτε εύκολα. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι πρώιμες αυτές αγρύπνιες σας προετοιμάζουν για την κουραστική ζωή με το μωρό σας. Επιπλέον, η συχνουρία και οι ενοχλήσεις στην πλάτη δυσχεραίνουν την κατάσταση. Καλό είναι να ενημερωθείτε για τις διαδικασίες του τοκετού και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να γεννήσετε (φυσικό τοκετό, τεχνητές ωδίνες, επισκληρίδιο, εμβρυουλκούς, καισαρική).

Έμβρυο: Το μωρό σας ζυγίζει γύρω στα 2.300 γραμμάρια και θα εξακολουθήσει να παίρνει βάρος (περίπου 250 γραμμάρια την εβδομάδα). Όλα τα ζωτικά του όργανα είναι πλήρως σχηματισμένα και δεν απομένει παρά να τελειοποιηθούν.


36η εβδομάδα

Μητέρα: Η συντριπτική πλειοψηφία των μωρών έχουν πάρει θέση για τον τοκετό, αν και ένα ποσοστό της τάξεως του 4% περίπου παραμένει με το κεφάλι προς τα πάνω (σε ισχιακή προβολή). Αν το μωρό σας έχει ήδη κατέβει προς το άνοιγμα της λεκάνης, θα αρχίσετε να αναπνέετε ευκολότερα. Στη φάση αυτή, ακόμα κι αν γεννηθεί, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Έμβρυο:
Έχει μήκος γύρω στα 45 εκατοστά, αλλά το βάρος μπορεί να διαφέρει από μωρό σε μωρό. Ζητήστε από το γιατρό να ψηλαφίσει την κοιλιά σας, ώστε να σας δώσει κάποια εκτίμηση για το βάρος του.


37η εβδομάδα

Μητέρα: Από το σημείο αυτό κι έπειτα ο τοκετός θεωρείται ότι γίνεται μέσα στα φυσιολογικά χρονικά πλαίσια. Ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες στη φάση αυτή είναι η επιλογή μεταξύ θηλασμού και μπιμπερόν.
Θηλασμός: Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι σίγουρα ανυπολόγιστα: Λιγότερες αλλεργικές αντιδράσεις, λιγότερες μολύνσεις των αυτιών, καλύτερη οδοντική διάταξη, υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης για το μωρό, μείωση της πιθανότητας καρκίνου του μαστού για τη μητέρα και πολλά άλλα.
Μπιμπερόν: Αν όμως αποφασίσετε να καταφύγετε στη λύση του μπιμπερόν, φροντίστε να ενημερωθείτε σωστά για τον τρόπο παρασκευής του γάλακτος.

εμβρυο: το μωρό σας κάνει στη φάση αυτή δοκιμαστικές αναπνοές και μπορεί να το πιάνει συχνά λόξιγκας!


38η εβδομάδα

Μητέρα: Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να συναποφασίσετε με το σύντροφό σας αν θα σας συνοδεύσει στην αίθουσα τοκετού ή όχι. Αν και οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ανακουφισμένες από την παρουσία του συζύγου στο πλευρό τους, πολλοί άντρες φοβούνται ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα. Μην τον πιέσετε αν δεν νιώθει έτοιμος, απλά βοηθήστε τον να καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι πολύ απλό και απόλυτα φυσικό - ζητήστε του να έρχεται μαζί σας και να συμμετέχει στα μαθήματα ανώδυνου, ώστε να ενημερωθεί σωστά για τις διαδικασίες του τοκετού. Όσο για το κόψιμο του λώρου, μην ανησυχείτε, δεν θα νιώσετε το παραμικρό (η περιοχή αυτή δεν έχει καθόλου νεύρα).

Έμβρυο: Το μωρό σας παίρνει περίπου 28 γραμμάρια την ημέρα. Το δικό σας βάρος όμως θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί.


39η εβδομάδα

Μητέρα: Το μωρό μετακινείται προς το άνοιγμα της λεκάνης, συνήθως πριν τον τοκετό για τις πρωτότοκες μητέρες και κατά τη διάρκεια του τοκετού στις επόμενες γέννες. Το στόμιο του κόλπου (ο τράχηλος) μαλακώνει κι αρχίζει να διαστέλλεται και θα αρχίσουν να εμφανίζονται κάποια σημάδια που προλέγουν τον επικείμενο τοκετό, όπως: αποβολή τραχηλικής βλέννας, μαλακές ή υδαρείς κενώσεις, μεγαλύτερη όρεξη και εμφάνιση του συνδρόμου του "φωλιάσματος" (μια τάση δηλαδή να τακτοποιήσετε το σπίτι, ώστε να είναι έτοιμο για την άφιξη του μωρού.

Έμβρυο: Ξέρατε ότι το αμνιακό υγρό ανανεώνεται κάθε τρεις ώρες, ακόμα και κατά τη διάρκεια του τοκετού; Μετά τη γέννα το νεογέννητο θα αποβάλλει μηκώνιο (μια κολλώδη, μαύρη ουσία, που αποτελεί τα πρώτα του κόπρανα). Σ' ένα μικρό ποσοστό περιπτώσεων, η παρουσία μηκωνίου πριν τον τοκετό μπορεί να σημαίνει εμβρυϊκή δυσχέρεια κι αν το μωρό εισπνεύσει το χρωματισμένο μηκώνιο ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα.

40η εβδομάδα


Μητέρα: Το γεγονός ότι συμπληρώσατε 40 εβδομάδες κύησης δεν σημαίνει απαραίτητα κι ότι πρέπει να γεννήσετε. Πολλές εγκυμοσύνες συνεχίζονται για μερικές ημέρες - μόνο το 4% των γυναικών υπολογίζεται ότι γεννούν ακριβώς στο μήνα τους. Μπορεί, επομένως, να χρειαστεί να σας γίνουν τεχνητές ωδίνες (προκαλούνται με ορό ή κολπικά υπόθετα ή με σπάσιμο των νερών).

Έμβρυο: Το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ακόμα ατελές (θα συνεχίσει όμως να παίρνει αντισώματα από τον οργανισμό σας και μετά τη γέννα, μέσω του μητρικού γάλακτος). Το μέσο βάρος των μωρών κατά τη γέννα είναι γύρω στα 3,4 κ. και το μέσο μήκος τους γύρω στα 45-50 εκ.. Ο ομφάλιος λώρος έχει πάνω-κάτω το ίδιο μήκος με το μωρό. Μετά τον τοκετό, το μωρό θα εξεταστεί με βάση την κλίμακα ’πγκαρ. Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε! Να σας ζήσει!
http://www.mamadesonline.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=84:3rd&catid=25:egkimosini&Itemid=54

ΠΟΠΗ

Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Ζώδια : Ζυγός Γάτα
Ηλικία : 37
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης